
M.á.r.i.a | Hokaido halušky so smotanovo-nivovou omáčkou a slaninkou
Za obeť padla posledná hokaido tekvica z jesennej úrody, teda klamem ostalo ešte na zajtrajšiu polievku
Cesto: | ||
400 | gramov | hokaido |
2 | kusov | vajce |
250 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
1 | čajová lyžička | soľ |
Omáčka: | ||
250 | gramov | smotana na šľahanie |
150 | gramov | Niva |
1 | čajová lyžička | francúzske maslo |
2 | strúčiky | cesnak |
100 | gramov | slanina prerastená |
Hokaido očistíme aj ošúpeme, nakrájame na kocky a s trochou vody rozmixujeme, vodu pridávame podľa potreby, aby sme nemali moc hustú hmotu.
Pridáme vajíčka, soľ a múku sypeme postupne, aby sme vypracovali cesto ako na nokerle (halušky).
Cez sito nahádžeme halušky vriacej osolenej vody a varíme asi 5 min, hotové sú keď vyplávajú. Halušky vyberieme a trochu opláchneme teplou vodou.
Slaninu nakrájame na kocky a necháme vyškvariť.
Do smotany nastrúham syr s modrou plesňou a nechám pomaly variť kým sa syr nerozpustí a smotana sa zredukuje. Na záver pridáme francúzske maslo a pretlačený cesnak, necháme prevrieť.
Halušky prelejeme masťou zo slaninky a premiešame. Na tanieri polejeme omáčkou a posypeme škvarkami.
Francúzske maslo robím sama: 125 g masla + 10 dkg hladkej múky spracujem, urobím šúľok, zabalím do fólie a dám do chladničky. Keď potrebujem odkrojím koliesko.
Ďalšie recepty
dnes som skúšala, nechutili nám.....veľmi sme tam cítili tú samotnú tekvicovinu, napriek slaninke a omáčke. Inak hokaido milujeme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
šupku som dolu dala...a nabudúce už nebude. Hokaido zjeme v inej podobe. Nech skúsia aj iní. A áno je to o nárokoch a chutiach každého jedného. Počkám si na nový recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ono možno treba vedieť variť...Ja by som sa potešila a inšpirovala aj Tvojou ponukou receptov ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to perfektne!:)