reklama

Hokaido halušky so smotanovo-nivovou omáčkou a slaninkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 23. 02. 2017 - 20:36 - Recepty M.á.r.i.a
Hokaido halušky so smotanovo-nivovou omáčkou a slaninkou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Hokaido halušky so smotanovo-nivovou omáčkou a slaninkou


reklama

Za obeť padla posledná hokaido tekvica z jesennej úrody, teda klamem ostalo ešte na zajtrajšiu polievku Chichocem sa

Ingrediencie
Cesto:
400 gramov hokaido
2 kusov vajce
250 gramov špaldová múka celozrnná polohrubá
1 čajová lyžička soľ
Omáčka:
250 gramov smotana na šľahanie
150 gramov Niva
1 čajová lyžička francúzske maslo
2 strúčiky cesnak
100 gramov slanina prerastená
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hokaido očistíme aj ošúpeme, nakrájame na kocky a s trochou vody rozmixujeme, vodu pridávame podľa potreby, aby sme nemali moc hustú hmotu.

Pridáme vajíčka, soľ a múku sypeme postupne, aby sme vypracovali cesto ako na nokerle (halušky). 

Cez sito nahádžeme halušky vriacej osolenej vody a varíme asi 5 min, hotové sú keď vyplávajú. Halušky vyberieme a trochu opláchneme teplou vodou.

Slaninu nakrájame na kocky a necháme vyškvariť.

Do smotany nastrúham syr s modrou plesňou a nechám pomaly variť kým sa syr nerozpustí a smotana sa zredukuje. Na záver pridáme francúzske maslo a pretlačený cesnak, necháme prevrieť.

Halušky prelejeme masťou zo slaninky a premiešame. Na tanieri polejeme omáčkou a posypeme škvarkami.

Doplňujúce poznámky

Francúzske maslo robím sama:  125 g masla + 10 dkg hladkej múky spracujem, urobím šúľok, zabalím do fólie a dám do chladničky. Keď potrebujem odkrojím koliesko.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Dzeny, Pi, 24. 02. 2017 - 11:21

Vyzerá to perfektne!:)

hrkálka, Ne, 26. 02. 2017 - 13:07

dnes som skúšala, nechutili nám.....veľmi sme tam cítili tú samotnú tekvicovinu, napriek slaninke a omáčke. Inak hokaido milujeme.

M.á.r.i.a, Ne, 26. 02. 2017 - 16:50
Aj to sa môže stať, 100 ľudí 100 chutí mne tam tú chuť neprerážalo. Skús na budúce ju opiecť ale potom aj tak šupku dole.
hrkálka, Po, 27. 02. 2017 - 14:13

šupku som dolu dala...a nabudúce už nebude. Hokaido zjeme v inej podobe. Nech skúsia aj iní. A áno je to o nárokoch a chutiach každého jedného. Počkám si na nový recept. Chichocem sa

M.á.r.i.a, Po, 27. 02. 2017 - 15:16

Ono možno treba vedieť variť...Ja by som sa potešila a inšpirovala aj Tvojou ponukou receptov Veľký úsmev... 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama