Popis
Sezóna húb je v plnom prúde a tak nielen sušiť, zavárať ale aj hneď si pochutnať

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
1⁄2 | kilogram | huby |
1 | kus | cibuľa |
3⁄4 | litre | zeleninoveho vyvaru |
1 | kus | smotana na šľahanie |
olej,soľ + mleté čierne korenie | ||
2 | polievkové lyžice | ovsené otruby (na 1 hrnček knedle) |
1 | polievková lyžica | pšeničné otruby |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | biely jogurt |
štipka soli |
Inštrukcie
Huby (ja som mala jelenkovec) si očistíme, nakrájame na väčšie kusy, cibuľu nakrájame na drobno, pripravíme si zeleninový vývar (robím zo svojej zeleninovej zmesi). Cibuľu restujeme na troche oleja, pridáme huby, osolíme a necháme podusiť. Zalejeme vývarom a necháme variť kým huby nie sú mäkké - vývar nedolievame aby sme nemali omáčku riedku. Zahustíme zásmažkou - plátok masla, 2 PL hladkej múky spolu opražíme, opatrne zalejeme smotanou a dobre vymiešame, potom nalejeme do vývaru a necháme prevrieť. Na záver podľa chuti osolíme a pridáme ml. čierne korenie a prípadne citrónovej šťavy.
Trochu zdravšie knedle : všetky suroviny spolu zmiešame dáme do šálky na na 3 min. do mikrovlnej rúry... k omáčke som podávala vajíčko alebo čo Vám chutí.
Postup:


- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Tie knedle vyzerajú ozaj zaujímavo.
Otruby sa dajú zameniť aj za klíčky alebo kombinovať, nakrája sa z nich 4-5 kúskov a sú naozaj dobré