Vyprážané šampiňóny a zemiakovo-petržlenové pyré

Popis

Keď sa Vám po víkende nechce moc variť a hlad sa ohlási. 

Vyprážané šampiňóny a zemiakovo-petržlenové pyré - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

14kusyšampiňóny rovnako veľké
2kusyvajíčka, soľ,
2polievkové lyžicehladká múka
4polievkové lyžicekukuričná krupica
1polievková lyžicaľanové semiačka,
Pyré
2kusyzemiakov
1kuspetržlen väčší, soľ
1plátokmasla ( tak 1 cm )
1polievková lyžicapetržlenovej vňate
šalát
1kusfenikel
1kusbiela redkevka
1kuscibulka jarna
2polievkové lyžiceryžový ocot
1polievková lyžicamed
1polievková lyžicaolivový olej
1⁄4čajová lyžičkasol, biele korenie

Inštrukcie

Šampiňóny očistíme papierovou utierkou a odstránim nožičku - nesolím. Obalím v trojobale - hl. múka, vajíčka - tie osolím a v zmesy kukuričnej krupice a semiačok. Vyprážam na troche oleja do ružova.

Zemiaky, petržlen očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do osolenej vody. Keď sú mäkké zlejeme vodu a rozmixijeme na kašu do ktorej pridáme plátok masla a petržlenovú vňať - už len premiešame. Môžeme podľa chuti prisoliť prípadne nastrúhať trochu muškátového orieška.

Šalát som robila ako prvý....chute sa potrebujú spojiť. Fenikel a bielu redkevku ( je jedno či okrúhlu alebo podlhovastú, len tá druhá trochu štípe) očistíme na nastrúhame na tenké plátky. Suroviny na nálev spolu dobre vymiešame a pridáme k zelenine - zamiešame a necháme odstáť. Môžeme ozdobiť cherry paradajkou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Lakavy obed. Áno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok