reklama

Karfiolové kari s červenou šošovicou

Pridal/a dasa_ dňa 19. 01. 2021 - 12:21 - Recepty dasa_
Karfiolové kari s červenou šošovicou, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

Keď chcete vyskúšať aj niečo iné ako je karfiolová klasika, teda vysmážaný alebo zapekaný.

Ingrediencie
1⁄2 hlávka karfiol
1 kus batat
1 hrnček červená šošovica
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 kus chilli paprička
400 millilitrov kokosové mlieko
2 polievkové lyžice paradajkový pretlak
1 štipka rímska rasca
1 štipka koriander
1 štipka kurkuma
1 polievková lyžica olej
1⁄2 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Karfiol očistíme a nakrájame na menšie ružičky. Batát očistíme a nakrájame na malé kocky. Červenú šošovicu opláchneme a necháme odkvapkať.

Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na kocky.  Chilli papričku nakrájame na pásiky. Orestujeme na oleji. Pridáme korenie, krátko opražíme. Vložíme karfiol, zemiak a šošovicu. Premiešame a krátko opekáme. Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme pretlak, ak je treba, pridáme trochu vody, soľ a dusíme do mäkka.

Tepelná úprava je celkom krátka. Stačí 20 minút.

Podávame s ryžou alebo s chlebovými plackami.

Kari by malo byť ostré. Vy si ho propravte presne tak ostré, ako znesiete.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, St, 20. 01. 2021 - 05:48

No mňam. Takéto veci ma lákajú. Áno

Kokosové mlieko je predpokladám také to tekuté, nie to z konzervy husté ako salko.

dasa_, St, 20. 01. 2021 - 07:44

no takto ti poviem, otvorila som konzervu a polovica obsahu bola hustá jak šľahačka. A druhá polovica bola tekutá jak voda. Zmiešala som to až v hrnci, tak vlastne ani neviem, aká bola konzistencia dohromady. Ale na konzerve bolo tuším napísané mlieko

balalajka, St, 20. 01. 2021 - 08:47

Tak toto som myslela to "husté" Úsmev.

Vďaka.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama