
dasa_ | Karfiolové kari s červenou šošovicou
Keď chcete vyskúšať aj niečo iné ako je karfiolová klasika, teda vysmážaný alebo zapekaný.
1⁄2 | hlávka | karfiol |
1 | kus | batat |
1 | hrnček | červená šošovica |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | chilli paprička |
400 | millilitrov | kokosové mlieko |
2 | polievkové lyžice | paradajkový pretlak |
1 | štipka | rímska rasca |
1 | štipka | koriander |
1 | štipka | kurkuma |
1 | polievková lyžica | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Karfiol očistíme a nakrájame na menšie ružičky. Batat očistíme a nakrájame na malé kocky. Červenú šošovicu opláchneme a necháme odkvapkať.
Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na kocky. Chilli papričku nakrájame na pásiky. Orestujeme na oleji. Pridáme korenie, krátko opražíme.
Vložíme karfiol, zemiak a šošovicu. Premiešame a krátko opekáme. Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme pretlak, ak je treba, pridáme trochu vody, soľ a dusíme do mäkka. Tepelná úprava je celkom krátka. Stačí 20 minút.
Podávame s ryžou alebo s chlebovými plackami. Kari by malo byť ostré. Vy si ho pripravte presne tak ostré, ako znesiete.
no takto ti poviem, otvorila som konzervu a polovica obsahu bola hustá jak šľahačka. A druhá polovica bola tekutá jak voda. Zmiešala som to až v hrnci, tak vlastne ani neviem, aká bola konzistencia dohromady. Ale na konzerve bolo tuším napísané mlieko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak toto som myslela to "husté" .
Vďaka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No mňam. Takéto veci ma lákajú.
Kokosové mlieko je predpokladám také to tekuté, nie to z konzervy husté ako salko.