reklama

Kelový prívarok s tekvicou

Pridal/a dasa_ dňa 08. 10. 2020 - 17:19 - Recepty dasa_
Kelový prívarok s tekvicou, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Kelový prívarok s tekvicou


reklama

Nie každý má rád špecifickú chuť kelu. Ak patríte k jeho milovníkom, skúste pripraviť prívarok s malou obmenou. Výsledok je sýte jedlo, ktoré vďaka svojej farbe  poteší aj oko.

Ingrediencie
1 hlávka kel
200 gramov tekvica maslová
100 gramov slanina
1 polievková lyžica olej
3 polievkové lyžice ovsené vločky
1 čajová lyžička soľ
2 strúčiky cesnak
1 štipka chilli korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ovsené vločky namočíme do asi 150 ml vody a necháme nasiaknuť.

Kel očistíme a nakrájame na rezance. Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cesnak očistíme a nakrájame na plátky.

Na oleji opražíme kocky slaniny, plátky cesnaku  a pridáme tekvicu. Chvíľu spolu opekáme. Pridáme nakrájaný kel, osolíme a orestujeme. Prikryjeme a za občasného premiešania necháme asi 15-20 minút dusiť.

K ovseným vločkám pridáme pár kociek tekvice z panvice a ponorným mixérom mixujeme do hladka. Zalejeme kel, ak treba pridáme vodu, dobre premiešame a necháme asi 5 minút povariť. Podľa chuti môžeme dosoliť a pridať sušené chili papričky.

Samozrejme, kto má rád viac korenené, môže pridať podľa chuti. Len pozor, aby korenie neprehlušilo chuť kelu.

Podávame samé, prípadne s duseným mäsom, fašírkou, vajíčkom alebo opečenou klobásou.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama