Popis
Nie každý má rád špecifickú chuť kelu. Ak patríte k jeho milovníkom, skúste pripraviť prívarok s malou obmenou. Výsledok je sýte jedlo, ktoré vďaka svojej farbe poteší aj oko.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
1 | kus | menšia hlávka kelu |
200 | gramov | tekvica maslova alebo hokkaido |
100 | gramov | slanina na kocky |
1 | polievková lyžica | olej |
3 | polievkové lyžice | ovsené vločky |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | štipka | sušené chilli kúsky |
Inštrukcie
Ovsené vločky namočíme do asi 150 ml vody a necháme nasiaknuť.
Kel očistíme a nakrájame na rezance. Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cesnak očistíme a nakrájame na plátky.
Na oleji opražíme kocky slaniny, plátky cesnaku a pridáme tekvicu. Chvíľu spolu opekáme. Pridáme nakrájaný kel, osolíme a orestujeme. Prikryjeme a za občasného premiešania necháme asi 15-20 minút dusiť.
K ovseným vločkám pridáme pár kociek tekvice z panvice a ponorným mixérom mixujeme do hladka. Zalejeme kel, ak treba pridáme vodu, dobre premiešame a necháme asi 5 minút povariť. Podľa chuti môžeme dosoliť a pridať sušené chili papričky.
Samozrejme, kto má rád viac korenené, môže pridať podľa chuti. Len pozor, aby korenie neprehlušilo chuť kelu.
Podávame same, prípadne s duseným mäsom, fašírkou, vajíčkom alebo opečenou klobásou.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť