dasa_ | Kelový prívarok s tekvicou
Nie každý má rád špecifickú chuť kelu. Ak patríte k jeho milovníkom, skúste pripraviť prívarok s malou obmenou. Výsledok je sýte jedlo, ktoré vďaka svojej farbe poteší aj oko.
1 | hlávka | kel |
200 | gramov | tekvica maslová |
100 | gramov | slanina |
1 | polievková lyžica | olej |
3 | polievkové lyžice | ovsené vločky |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | štipka | chilli korenie |
Ovsené vločky namočíme do asi 150 ml vody a necháme nasiaknuť.
Kel očistíme a nakrájame na rezance. Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cesnak očistíme a nakrájame na plátky.
Na oleji opražíme kocky slaniny, plátky cesnaku a pridáme tekvicu. Chvíľu spolu opekáme. Pridáme nakrájaný kel, osolíme a orestujeme. Prikryjeme a za občasného premiešania necháme asi 15-20 minút dusiť.
K ovseným vločkám pridáme pár kociek tekvice z panvice a ponorným mixérom mixujeme do hladka. Zalejeme kel, ak treba pridáme vodu, dobre premiešame a necháme asi 5 minút povariť. Podľa chuti môžeme dosoliť a pridať sušené chili papričky.
Samozrejme, kto má rád viac korenené, môže pridať podľa chuti. Len pozor, aby korenie neprehlušilo chuť kelu.
Podávame samé, prípadne s duseným mäsom, fašírkou, vajíčkom alebo opečenou klobásou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.