Kelový prívarok s tekvicou

Popis

Nie každý má rád špecifickú chuť kelu. Ak patríte k jeho milovníkom, skúste pripraviť prívarok s malou obmenou. Výsledok je sýte jedlo, ktoré vďaka svojej farbe  poteší aj oko.

Kelový prívarok s tekvicou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kusmenšia hlávka kelu
200gramovtekvica maslova alebo hokkaido
100gramovslanina na kocky
1polievková lyžicaolej
3polievkové lyžiceovsené vločky
1čajová lyžičkasoľ
2strúčikycesnak
1štipkasušené chilli kúsky

Inštrukcie

Ovsené vločky namočíme do asi 150 ml vody a necháme nasiaknuť.

Kel očistíme a nakrájame na rezance. Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cesnak očistíme a nakrájame na plátky.

Na oleji opražíme kocky slaniny, plátky cesnaku  a pridáme tekvicu. Chvíľu spolu opekáme. Pridáme nakrájaný kel, osolíme a orestujeme. Prikryjeme a za občasného premiešania necháme asi 15-20 minút dusiť.

 

K ovseným vločkám pridáme pár kociek tekvice z panvice a ponorným mixérom mixujeme do hladka. Zalejeme kel, ak treba pridáme vodu, dobre premiešame a necháme asi 5 minút povariť. Podľa chuti môžeme dosoliť a pridať sušené chili papričky.

Samozrejme, kto má rád viac korenené, môže pridať podľa chuti. Len pozor, aby korenie neprehlušilo chuť kelu.

 

Podávame same, prípadne s duseným mäsom, fašírkou, vajíčkom alebo opečenou klobásou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok