
M.á.r.i.a | Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou
Táto klasika starých materí nikdy neomrzí.
Ingrediencie
750 | gramov | hovädzie mäso |
3 | kusov | mrkva |
1 | kus | petržlen |
1⁄2 | kus | zeler |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | kus | kaleráb |
trocha | soľ | |
3 | polievkové lyžice | olej |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
250 | millilitrov | smotana 12% |
250 | millilitrov | vývar mäsový |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | polievková lyžica | kôpor čerstvý |
trocha | citrónová šťava | |
štipka | cukor | |
2 | kusov | bobkový list |
trocha | nové korenie |
Postup
Mäso umyjeme, vložíme do vriacej vody a necháme pomaly variť. Po hodine pridáme zeleninu, koreniny a varíme ďalšiu hodinu kým nie je mäso mäkké.
Na oleji si osmažíme hladkú múku, zalejeme vývarom z mäsa a dobre rozmiešame, aby nám nevznikli hrudky. Pridáme smotanu, ak sa nám zdá omáčka riedka môžeme urobiť v troche smotany zátrepku a zahustiť ju.
Na záver dochutíme soľou, trochou cukru, pridáme veľa kôpru a citrónovú šťavu. Citrónovú šťavu pridáme tak, že ju najskôr rozmiešame v troche omáčky.
Mäso vyberieme z vývaru, nakrájame na plátky. Podávame s knedľou, ja som robila špaldovú.
Vývar použijem na polievku, zavarila som do neho krupicové knedličky.

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.