reklama

Krúpna baba

Pridal/a dasa_ dňa 21. 01. 2020 - 21:23 - Recepty dasa_
Krúpna baba, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Krúpna baba


reklama

Receptov na krúpnu babu je na Slovensku skoro toľko, koľko je receptov na kapustnicu. Niekde sa robí zo surových zemiakov, inde z varených. A niekde pol na pol ÚsmevÚsmev Nikde ale nechýbajú jačmenné krúpy.

Ingrediencie
2 kilogramov zemiak
100 gramov krúpy
150 gramov slanina
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice olej
  údené mäso
  klobása
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Krúpy opláchneme vo vode. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Spolu k zemiakom dáme variť aj krúpy, ktoré sme opláchli v studenej vode. Varia sa približne rovnako.

Medzitým na oleji opečieme slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a spolu orestujeme. Ak chceme použiť údeninu, pridáme aj tú.

Uvarené zemiaky s krúpami scedíme, popučíme nahrubo a zmiešame so slaninou a cibuľkou.

Vložíme do vhodného pekáča tak, aby hrúbka bola cca 1,5-2 cm, prípadne podľa chuti. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi hodinu, respektíve do vytvorenia chrumkavej kôrky.

Podávame s čajom alebo zeleninovým šalátom. Výborne chutí teplé aj studené.

Vodu, v ktorej sa varili zemiaky s krúpami, nevylievame, ale môžeme použiť na uvarenie polievky, napríklad mrkvovej, hráškovej, zemiakovej alebo zeleninovej.

15 receptov na úžasné pečené zemiaky

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

veronika9, Št, 27. 02. 2020 - 18:48

Tato krupná baba s kroupama je určitě dobrá, neboť kroupy, jsou zdravé jídlo. Musím upéct tuto babu i já. Jsem ráda Dáši, že jsi dala i tuto vatŕiantu.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama