Kuracie stehná s pomarančom

Popis

Kombináciu ovocia a mäsa nie každý má rád ale hydinové mäso to znesie a dodá mu príjemnú chuť...

Kuracie stehná s pomarančom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

4kusykuracie stehná
2kusypomaranč
1čajová lyžičkasol,
1⁄2čajová lyžičkamleté čierne koenie
1⁄2čajová lyžičkanastrúhaný zázvor
3polievkové lyžiceolej
2polievkové lyžicemed
1polievková lyžicasójová omáčka
2strúčikycesnak
2plátkymasla

Inštrukcie

Kurace stehná zbavím kože a vykostím spodnú časť (v nožičke nechám). Z jedného pomaranča si odkrojíme 4 pekné kolieska a zo zostatku vyžmýkame šťavu + druhý pomaranč. Cesnak pretlačíme. Pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem masla, dobre spolu vymiešame a dáme do nej stehná. Dobre ich obalíme v marináde a necháme pár hodín odležať - ideálne je cez noc. Stehná naukladanáme do v hodnej misky a pridáme aj marinádu. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 185 st. a pečieme za občastného poliatia približne 40 min. Potom odstránime alobal, tepotu rúry zvýšime na 200 st. . Na každé stehno dáme kocku masla (pláty si rozdelíme na 4) a koliesko pomaranča. Necháme zapiecť 10 - 15 min. 

Podávame s ryžou alebo aj so zemiakovým, batátovým pyré.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok