reklama

Losos s domácimi rezancami

Pridal/a dasa_ dňa 11. 11. 2015 - 09:22 - Recepty dasa_
Losos s domácimi rezancami, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

Rýchla úprava lososa s veľmi jednoduchou omáčkou. A v prípade použitia cestovín z obchodnej siete aj veľmi rýchle zasýtenie stravníkov.

Ingrediencie
400 gramov hrubá múka
4 kusov vajce
1 deciliter voda
400 gramov losos s kožou
100 gramov parmezán
100 gramov maslo
1 zväzok petržlenová vňať
1 trocha šťava z limetky
  trocha olej
  trocha soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr si pripravíme domáce cestoviny. Na doske zmiešame 400g hrubej múky, 4 vajcia a po troche pridávame studenú vodu. vypracujeme nelepivé cesto. Dosku aj vrch cesta dobre pomúčime a rozvaľkáme čo najtenšie. Opäť dobre pomúčime a z dvoch koncov cesta začneme točiť proti sebe ako keby záviny. Keď sa záviny stretnú, nakrájame ich ostrým nožom na hrubé pásy. Nakrájané kúsky cesta v strede, tam kde sa záviny stretli, podoberieme vareškou a necháme chvíľu presušiť. Ak chceme cestovinu dlhšie skladovať, tak ju necháme dobre vysušiť.

Dáme variť osolenú vodu na cestoviny a tie v nej vyvaríme. Pozor, čerstvé cestoviny sa varia kratšie, najlepšie skúsiť.

Lososa umyjeme a nakrájame na porcie. Na panvici rozpálime olej s kúskom masla a lososa tam kožou dole vložíme. Necháme opekať, až kým nezbelie aj z hornej strany. Posolíme a na krátko opečieme aj z druhej strany. Ale naozaj iba na krátko, cca pol minúty.

Vodu z uvarených rezancov dáme do hrna, pridáme šťavu z limetky, prípadne, maslo a uvaríme omáčku. Vložíme do nej uvarené cestoviny, pridáme nakrájané bylinky, parmezán a dobre premiešame. Môžeme podávať.

 

Rýchlejšia verzia je použiť hotové široké rezance z obchodu. V tom prípade je jedlo na stole do 20 minút.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Dzeny, St, 11. 11. 2015 - 14:16

Dasa, mas moj obdiv. Domace rezance! WAW!

M.á.r.i.a, Po, 07. 12. 2015 - 16:05

Super receptík, tlieskam Tlieskamkaždej gazdinke, ktorá nie je lenivá urobiť si svoje rezance...šikulka veliká Kvietok Robievam si cestoviny svoje ...ved som stará generácia ale mením múku za špaldovú, to chcem variť zdravšie.Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama