
M.á.r.i.a | Makrela plnená slaninou, cibuľou a šalát coleslaw
Keď je možnosť ryby tak sú na tanieri a hlavne je to rýchly obed.
2 | kusov | makrela |
8 | plátky | schwarzwaldská šunka |
1 | kus | cibuľa |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
Na šalát: | ||
1⁄4 | hlávka | kapusta |
2 | kusov | mrkva |
1⁄4 | kus | zeler |
2 | kusov | jarná cibuľka |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
3 | polievkové lyžice | Majolenka |
1 | polievková lyžica | cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
biele korenie mleté | ||
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Ako prvé si pripravíme šalát, prospeje mu keď trochu "odleží" a spoja sa chute. Kapustu nakrájame na tenké rezančeky, osolíme. Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie, cibuľku nakrájame na tenké kolieska.
Pripravíme zálievku: smotanu a majolku spojíme s ostatnými surovinami (okrem soli), vymiešame do hladka. Ku kapuste pridáme ostatnú zeleninu a spojíme so zálievkou. Dochutíme soľou, korením... dáme do chladničky odpočinúť.
Makrelu umyjeme, osušíme, nasolíme z vnútra aj zvonku a z vnútra posypeme aj korením. Do vnútra každej ryby vložíme dva plátky šunky a medzi ne na plátky nakrájanú cibuľu.
Na pás alobalu dáme plátok šunky, položíme rybu, na vrch opäť dáme plátok šunky a zabalíme do balíčka. Dáme do rúry na 170 st., pečieme približne 20 min. Keď sa rozvonia celá kuchyňa sú hotové .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy.