Marinované morčacie stehná a s pečenou cviklou

Popis

Výborný obed

Marinované morčacie stehná a s pečenou cviklou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Inštrukcie

Marinované morčacie stehná

Stehná dobre potrieme pastou z cesnaku, soli a olivového olej. Prikryjeme fóliou a necháme cez noc na chladnom mieste ( alebo zavčasu ráno a robíme hodinu pred jedením). Pripravíme si marinádu z citrónovej šťavy, medu, korenia gyros. Stehná dobre potrieme marinádou, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť na hodinu pri 200 st. Občas obrátime a potrieme zvyšnou marinádou.

Pečená cvikla ( tak ako ju robím ja)

Cviklu ( červenú repu) očistíme, nakrájame na menšie kusy, cibuľu žltú a červenú nakrájame na väčšie kusy, cesnak môže ho byť viac, soľ, čierne korenie, vetvička rozmarínu, olivový olej – všetko spolu dobre premiešame a zabalíme do alobalu. Pečieme pri 200 st. asi hodinu.  Môže sa to dať spolu s mäsom piecť naraz.

Hubová plnka

Huby podľa toho aké momentálne máte ( hríby, šampiňóny, hliva...) udusíme na cibuľke, osolíme nech pustia šťavu. Odstavíme z ohňa skôr ako sa vyparí všetka šťava a zasypeme hrsťou jemných vločiek   ( ovsených, ražných aké máte), pridáme mleté čierne korenie, muškátový oriešok a majorán. Necháme chvíľu postáť aby vločky zvláčneli. Pridáme celé vajíčka, dobre vymiešame. Dáme do  mikroténového sáčku variť  asi hodinu vo vode. Potom pridáme k mäsu aby sa plnka trochu opiekla.
Množstvá neuvádzam, verím že šikovné gazdinky odhadnú podľa toho koľko majú stravníkov.
DOBRÚ CHUŤ !!!

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok