Popis
Výborný obed

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Inštrukcie
Marinované morčacie stehná
Stehná dobre potrieme pastou z cesnaku, soli a olivového olej. Prikryjeme fóliou a necháme cez noc na chladnom mieste ( alebo zavčasu ráno a robíme hodinu pred jedením). Pripravíme si marinádu z citrónovej šťavy, medu, korenia gyros. Stehná dobre potrieme marinádou, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť na hodinu pri 200 st. Občas obrátime a potrieme zvyšnou marinádou.
Pečená cvikla ( tak ako ju robím ja)
Cviklu ( červenú repu) očistíme, nakrájame na menšie kusy, cibuľu žltú a červenú nakrájame na väčšie kusy, cesnak môže ho byť viac, soľ, čierne korenie, vetvička rozmarínu, olivový olej – všetko spolu dobre premiešame a zabalíme do alobalu. Pečieme pri 200 st. asi hodinu. Môže sa to dať spolu s mäsom piecť naraz.
Hubová plnka
Huby podľa toho aké momentálne máte ( hríby, šampiňóny, hliva...) udusíme na cibuľke, osolíme nech pustia šťavu. Odstavíme z ohňa skôr ako sa vyparí všetka šťava a zasypeme hrsťou jemných vločiek ( ovsených, ražných aké máte), pridáme mleté čierne korenie, muškátový oriešok a majorán. Necháme chvíľu postáť aby vločky zvláčneli. Pridáme celé vajíčka, dobre vymiešame. Dáme do mikroténového sáčku variť asi hodinu vo vode. Potom pridáme k mäsu aby sa plnka trochu opiekla.
Množstvá neuvádzam, verím že šikovné gazdinky odhadnú podľa toho koľko majú stravníkov.
DOBRÚ CHUŤ !!!
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť