Mäsové guličky v napoletana omáčke a nokerle z kvaky

Popis

Ponuka na zajtrajší obed lebo dnes už musíte začať a netradičné nokerle-halušky.

Mäsové guličky v napoletana omáčke a nokerle z kvaky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

500gramovbravcove pliecko
2kusyvajce
1kuscibuľa stredne veľká
2strúčikycesnak
1decilitermlieko
soľ, mlete čierne korenie
1plechovkalúpané paradajky
1kuscibuľa nakrájaná na jemné kocky
3strúčikycesnak
olivový olej,soľ, cukor,korenie,čerstvá bazalka
1kuskvaka - väčšia bulva
1kusvajce
300gramovspaldova biela muka
plátok nastrúhaného chrenu,soľ

Inštrukcie

Mäso pomelieme s cibuľou a cesnam, pridáme vajíčka, mlieko, podľa chuti osolíme, okoreníme a dobre vypracujeme. Necháme v chladničke cez noc...mlieko vsiakne do mäsa a robí ho jemnejším, poprípade ak máme mäso mastnejšie stiahne mastnotu. Z mäsa robíme guľky, ktoré naukladáme do omáčky...

Na oleji restujeme cibuľu a cesnak, zalejeme lúpanými paradajkami, pridáme podľa chuti trochu cukru, soľ, korenie. Keď nám omáčka prevrie pridáme nasekanú bazalku a naukladáme do nej mäsové guľky, po 10 min. ich pretočíme, zakryjeme a necháme 30 min. variť.

Medzitým si pripravíme cesto na nokerle. Kvaku očistíme a nastrúhame na jemno aj s chrenom ( asi 2 cm), pridáme vajíčko a múku, soľ. Vypracujeme si polotuhé cesto...pridáme múku alebo trochu vody. Cez sitko nahádžeme drobné nokerle do osolenej vody a varíme kým mám nevyplávajú na povrch. Scedíme a polejeme trochou olivového oleja.

Podávame s omáčkou a mäsovými guľkami, ktoré posypeme čerstvo bazalkou.

 

Poznámky

Halušky sa hodia ako príloha k rôznemu mäsku alebo zelenine, keď ostanú sú dobré na večeru s vajíčkom a čerstvým šalátom.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Jeej , toto vyskúšam .

Prednedávnom som "objavila "  kvaku a skúsila ju na pár spôsobov, keď nájdem káblik z mobilu , kde mám  fotky/ na počítač, tak pridám pár zaujímavých variácií z kvaky.

Ale nokedle by ma nenapadli , určite skúsim , verím, že budú mať úspech Slnko

Ďakujem za nápad Úsmev

Kvaka je stará zelenina len upadla do zabudnutia a je jej viac druhov, mám rada aj žltú. využiť sa dá naozaj od polievok-prívarkov-hranolky-pyré ale rada ju aj plním. Nepoužívam zemiaky tak kvaku používam ako náhradu. Teším sa na reptíky a hlavne nato, že ju ešte niekto pozná TlieskamÚsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok