reklama

Mleté rezne v horčicovej omáčke, dusená mrkva

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 18. 03. 2019 - 09:50 - Recepty M.á.r.i.a
Mleté rezne v horčicovej omáčke, dusená mrkva, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

melisa | Mleté rezne v horčicovej omáčke


reklama

Pôst nepôst vraj v nedeľu sa môže aj mäso Chichocem sa

Ingrediencie
1 kilogram bravčové plece
2 decilitre šľahačková smotana
1 polievková lyžica horčica pikantná
  kururičná strúhanka
  olej
2 polievkové lyžice horčica
1 polievková lyžica horčica dijonska
  soľ
  mleté korenie
1 polievková lyžica šľahačková smotana
1 plátok maslo
1 kus šalotka
3 kusov mrkva
1 polievková lyžica med
1 polievková lyžica olej
  soľ
1 plátok maslo
  biele korenie mleté
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Deň vopred mäso pomelieme, pridáme smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, horčicu. Všetko spolu dobre premiešame a necháme do rána odpočinúť v chladničke. Smotana sa pekne vstrebe do mäsa a zoberie všetku masnotu.

Mäso môžete použiť aké preferujete, ak použijete hydinové smotanou dosiahnete, že bude šťavnaté nie suché.

Potom už len vytvarujeme placky v tvare rezňa, obalíme v kukuričnej strúhanke a vyprážame na oleji.

Rezne držíme v teple, do výpeku pridáme na drobno nakrájanú šalotku chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom - vodou a necháme rozvariť.

Rozmixujeme ponorným mixérom, vrátime na oheň, pridáme horčice, prevaríme. Na záver pridáme smotanu a plátok masla. Dochutíme soľou a korením.

Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, restujeme na oleji, podlejeme troškou vody a necháme dusiť na skus. Na záver pridáme trochu masla, soľ, mleté biele korenie a citrónovú šťavu.

Podávame so zemiakovým pyré.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

Kamila, Po, 18. 03. 2019 - 13:26
Oj, to je ake lakave, hned by som si dala. ;)
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama