Mleté rezne v horčicovej omáčke, dusená mrkva

Popis

Pôst nepôst vraj v nedeľu sa môže aj mäso Chichocem sa ...

Mleté rezne v horčicovej omáčke, dusená mrkva - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

1kilogrambravčové plece
2decilitresmotana 33 %
2čajové lyžičkysoľ + mleté čierne korenie
1polievková lyžicahorčica pikantná
kururičná strúhanka
olej na vysmážanie
2polievkové lyžicehorčica plnotučná
1polievková lyžicahorčica dijonska
1polievková lyžicasmotana 33 %
1plátokmaslo
1kusšalotka
3kusymrkva
1polievková lyžicamed
1polievková lyžicaolej
1plátokmaslo, soľ,mleté biele korenie

Inštrukcie

Deň predtým mäso pomelieme, pridáme smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, horčicú - všetko spolu dobre premiešame a necháme do rána odpočinúť v chladničke. Smotana sa pekne vstrebe do mäsa a zoberie všetku masnotu. (Mäso môžete použiť aké preferujete, ak použijete hydinové smotanou dosiahnete, že bude šťavnaté nie suché).

Potom už len vytvarujeme placky v tvare rezňa, obalíme v kukuričnej strúhanke a vyprážame na oleji. Rezne držíme v teple, do výpeku pridáme na drobno nakrájanú šalotku chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom - vodou a necháme rozvariť. Rozmixujeme ponorným mixérom, vrátime na oheň, pridáme horčice, prevaríme. Na záver pridáme smotanu a plátok masla. Dochutíme soľou a korením.

Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, restujeme na oleja, podlejem troškou vody a necháme dusiť na skus. Na záver pridáme trochu masla, soľ, mletíé biele korenie a citrónovú šťavu.

Podávame so zemiakovým pyré.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Oj, to je ake lakave, hned by som si dala. ;)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.