Mleté rezne v horčicovej omáčke, dusená mrkva

Pridal/a M.á.r.i.a

Pôst nepôst vraj v nedeľu sa môže aj mäso Chichocem sa ...

Mleté rezne v horčicovej omáčke, dusená mrkva - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

1kilogrambravčové plece
2decilitrešľahačková smotana
1polievková lyžicahorčica pikantná
  kururičná strúhanka
  olej
2polievkové lyžicehorčica
1polievková lyžicahorčica dijonska
  soľ
  mleté korenie
1polievková lyžicašľahačková smotana
1plátokmaslo
1kusšalotka
3kusymrkva
1polievková lyžicamed
1polievková lyžicaolej
  soľ
1plátokmaslo
  biele korenie mleté

Inštrukcie

Deň predtým mäso pomelieme, pridáme smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, horčicú - všetko spolu dobre premiešame a necháme do rána odpočinúť v chladničke. Smotana sa pekne vstrebe do mäsa a zoberie všetku masnotu. (Mäso môžete použiť aké preferujete, ak použijete hydinové smotanou dosiahnete, že bude šťavnaté nie suché).

Potom už len vytvarujeme placky v tvare rezňa, obalíme v kukuričnej strúhanke a vyprážame na oleji. Rezne držíme v teple, do výpeku pridáme na drobno nakrájanú šalotku chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom - vodou a necháme rozvariť. Rozmixujeme ponorným mixérom, vrátime na oheň, pridáme horčice, prevaríme. Na záver pridáme smotanu a plátok masla. Dochutíme soľou a korením.

Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, restujeme na oleja, podlejem troškou vody a necháme dusiť na skus. Na záver pridáme trochu masla, soľ, mletíé biele korenie a citrónovú šťavu.

Podávame so zemiakovým pyré.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok