Popis
Aj zemiaky sa dajú nahradiť...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
1 | kus | batát ( sladký zemiak) |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | cibuľa |
1 | šálka | mrazeného hrášku |
1⁄4 | kus | zeler |
3 | kusy | vajíčka na tvrdo uvarené |
2 | kusy | kysle uhorky |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
soľ,čierne korenie,ocot,cukor,olivový olej | ||
1 | polievková lyžica | horčice |
8 | kusy | horné kuracie stehná |
2 | kusy | vajíčja |
100 | gramov | pšeničné klíčky |
soľ,korenie,cesnak | ||
kokosový olej |
Inštrukcie
Batát si očistíme a rozkrojíme po dĺžke, očistenú mrkvu a zeler dáme spolu v celku variť do osolenej vody. Varím na skus, aby to nebolo moc mäkké tak postupne vyberám a nechám schladiť. Nakoniec do vriacej vody nasypem hrášok a nechám prevrieť 3 - 4 minúty a tiež dám schladiť. Cibuľu si nakrájam na drobno, uvarím v sladkokyslom náleve len aby cibuľku zakryl. Po dovarení pridám horčicu.
Vychladnutý batát, uhorky a mrkvu si nakrájam na malé kocočky, zeler a vajíčka postrúham. Všetky suroviny spojím s cibuľkou – nálev pridávam podľa potreby. Pridám olivový olej a kyslú smotanu.
Horné kuracie stehienka vykostím a zbavím kože,osolím, okorením čiernym korením a potriem cesnakom. Nechám chvíľku odležať. Potom ich obalím v pšeničných klíčkoch – trochu ich do mäska vtlačím. Vyšľahám si vajíčka, osolím namočím v nich mäsko a vysmážam na kokosovom oleji.
Poznámky
Inokedy na miesto batátu používam cuketu.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť