
M.á.r.i.a | Batatový zemiakový šalát a vyprážané kuracie stehienka
Aj zemiaky sa dajú nahradiť.
Ingrediencie
1 | kus | batat |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | cibuľa |
1 | hrnček | mrazený hrášok |
1⁄4 | kus | zeler |
3 | kusov | vajce |
2 | kusov | kyslá uhorka |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | ocot | |
trocha | cukor | |
trocha | olivový olej | |
1 | polievková lyžica | horčica |
8 | kusov | kuracie horné stehná |
2 | kusov | vajce |
100 | gramov | pšeničné klíčky |
trocha | cesnak | |
trocha | korenie | |
trocha | kokosový olej |
Postup
Batat si očistíme a rozkrojíme po dĺžke, očistenú mrkvu a zeler dáme spolu v celku variť do osolenej vody. Varíme na skus, aby to nebolo moc mäkké tak postupne vyberáme a necháme schladiť.
Nakoniec do vriacej vody nasypeme hrášok a necháme prevrieť 3 - 4 minúty a tiež dám schladiť.
Cibuľu si nakrájame na drobno, uvaríme v sladkokyslom náleve, množstvo nálevu má byť len také, aby cibuľku zakryl. Po dovarení pridáme horčicu.
Vychladnutý batát, uhorky a mrkvu si nakrájame na malé kocky, zeler a vajíčka postrúhame. Všetky suroviny spojíme s cibuľkou – nálev pridávame podľa potreby. Pridáme olivový olej a kyslú smotanu.
Horné kuracie stehná vykostíme a zbavíme kože, osolíme, okoreníme čiernym korením a potrieme cesnakom. Necháme chvíľku odležať.
Potom ich obalíme v pšeničných klíčkoch – trochu ich do mäska vtlačíme. Vyšľaháme vajíčka, osolíme, namočíme v nich mäso a vysmážame na kokosovom oleji.
Inokedy na miesto batátu používam cuketu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.