
M.á.r.i.a | Plnené kalmáre v paradajkovej salse
Máte radi morské špeciality ? U nás áno aj ako pripomenutie dovolenky...
4 | kusov | kalmáre |
125 | gramov | huby shimeji |
2 | kusov | jarná cibuľka |
1 | kus | chilli paprička |
2 | strúčiky | cesnak |
4 | kusov | sušené paradajky |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | strúhanka |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
4 | kusov | paradajka |
2 | kusov | jarná cibuľka |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | polievková lyžica | bazalka čerstvá |
Kalmáre si očistíme, mala som čisté vaky bez chápadiel. Osušíme ich, ak máte s chápadlami tie odrezať a nakrájať do plnky.
Huby shimeji orestujeme na jarnej cibuľke, cesnaku, chilli papričke a sušených paradajkách. Po vychladnutí pridáme vajce, zahustíme jemnou strúhankou, osolíme, okoreníme.
Naplníme vaky kalmárov do 3/4 a spojíme špáradlom. Neplníme viac, lebo kalamáre pri tepelnej úprave sa zmenšia a nafúknu, plnka by vytiekla. Prudko opečieme z každej strany na oleji.
Paradajky sparíme, olúpeme, nakrájame na drobné kocky a restujeme na cibuľke s cesnakom, osolíme, pridáme korenie a nasekanú čerstvú bazalku.
Opečené kalamáre naukladáme na paradajkovú zmes a necháme asi 5 min prehriať. Kalamáre tepelne neupravujeme dlho lebo ich budeme mať "gumené".
Podávame som s opečenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty