Plnené kalamáre v paradajkovej salse a pečené zemiaky

Popis

Máte radi morské špeciality ? U nás áno aj ako pripomenutie dovolenky...

Plnené kalamáre v paradajkovej salse a pečené zemiaky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

4kusykalamáre - vaky tela
125gramovhuby shimeji
2kusyjarná cibuľka
1kuschilli paprička malá
2strúčikycesnaku
4kusysušené paradajky v oleji
1kusvajíčko
2polievkové lyžicejemnej strúhanky, soľ, korenie
4kusyparadajky veľké
2kusyjarná cibuľka
2strúčikycesnaku
1polievková lyžicanasekanej bazalky, soľ, korenie

Inštrukcie

Kalamáre si očistíme, mala som čisté vaky bez chápadiel. Osušíme ich, ak máte s chápadlami tie odrezať a nakrájať do plnky. Húb shimeji restujem na jarnej cibuľky, cesnaku,chilli papričke a sušených paradajok. Po vychladnutí som pridať vajíčko, zahustiť strúhankou, osoliť, okoreniť. Naplniť vaky kalamárov do 3/4 a spojiť špáradlom. Neplniť viac, lebo kalamáre pri tepelnej úprave sa zmenšia a nafúknu, plnka by vytiekla. Prudko opečiem z každej strany na oleji.
Paradajky sparím, olúpem, nakrájam na drobné kocky a restujem na cibuľke s cesnakom, osolím, pridám korenie a nasekanú bazalku. Opečené kalamáre naukladám na paradajkovú zmes a necháme asi 5 min. prehriať. Kalamáre tepelne neupravujeme dlho lebo ich budeme mať "gumené". Podávala som s opečenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok