reklama

Plnené kalmáre v paradajkovej salse a pečené zemiaky

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 16. 06. 2018 - 14:58 - Recepty M.á.r.i.a
Plnené kalmáre v paradajkovej salse a pečené zemiaky, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Plnené kalmáre v paradajkovej salse


reklama

Máte radi morské špeciality ? U nás áno aj ako pripomenutie dovolenky...

Ingrediencie
4 kusov kalmáre
125 gramov huby shimeji
2 kusov jarná cibuľka
1 kus chilli paprička
2 strúčiky cesnak
4 kusov sušené paradajky
1 kus vajce
2 polievkové lyžice strúhanka
  soľ
  mleté čierne korenie
4 kusov paradajka
2 kusov jarná cibuľka
2 strúčiky cesnak
1 polievková lyžica bazalka čerstvá
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kalmáre si očistíme, mala som čisté vaky bez chápadiel. Osušíme ich, ak máte s chápadlami tie odrezať a nakrájať do plnky.

Huby shimeji orestujeme na jarnej cibuľke, cesnaku, chilli papričke a sušených paradajkách. Po vychladnutí pridáme vajce, zahustíme jemnou strúhankou, osolíme, okoreníme.

Naplníme vaky kalmárov do 3/4 a spojíme špáradlom. Neplníme viac, lebo kalamáre pri tepelnej úprave sa zmenšia a nafúknu, plnka by vytiekla. Prudko opečieme z každej strany na oleji.

Paradajky sparíme, olúpeme, nakrájame na drobné kocky a restujeme na cibuľke s cesnakom, osolíme, pridáme korenie a nasekanú čerstvú bazalku.

Opečené kalamáre naukladáme na paradajkovú zmes a necháme asi 5 min prehriať. Kalamáre tepelne neupravujeme dlho lebo ich budeme mať "gumené".

Podávame som s opečenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama