Prekladaný filet z ryby s baklažánom

Popis

Už tých ťažkých jedál bolo dosť, začal sa útok na zdravšiu stravu. No a u nás ryby môžu byť na aký koľvek spôsob tak dnes zvíťazili.

Prekladaný filet z ryby s baklažánom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

8kusyfilety z rýb nar. morský vlk
3kusybaklažán
12kusychery paradajky
3polievkové lyžiceolivový olej, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, rozmarín
2polievkové lyžicemaslo

Inštrukcie

Fielty z rýb osolíme, posypemem mletým čiernym korením a trochou nasekaného rozmarínu ( nemusí byť). Necháme na chladnom mieste odstáť. Baklažán nakrájame po dĺžke na tenké plátky tak aby sme ich mali z každého aspoň 8 ks. Osolíme každý kúsok a necháme "napotiť" aspoň 20 minúť. Potom poutierame do sucha, naukladáme na plech s pečiacim papierom alebo na grilovaciu mriešku a dáme do rúry piecť z každej strany aspoň 10 min. Chery paradajky si sparíme horúcou vodou a olúpeme.Na panvci si rozpustíme maslo s 1 lyžicou olivového oleja a opečieme na tom fility z rýb. Najprv stranou s kožou a potom otočíme a dopečieme - trá to krátko, rybám moc netreba. V tom istom výpeku zohrejeme aj paradajky.

Na tanier ukladáme 2 pláty baklažámu, filet ryby, 2 pláty baklažán, filet a na vrch opäť 2 pláty baklažánu. Na vrch dáme chery paradajky a prelejeme trochou olivového oleja s posekanou petržlenovou vňaťou.

Poznámky

Komu sa to zdá málo môže si ako prílohu urobiť pyrí zo zeleru alebo petržlenu.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

ÁnoÁno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok