Ravioly s lučinou a bazalkovým pestom

Popis

Opäť som skúšala niečo na taliansku nôtu. Ricotu som vymenila za lučinu a špenát za paradajky. Výsledok stál zato.

Ravioly s lučinou a bazalkovým pestom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

200gramovhladká múka špeciál
100gramovsemolinová múka
2kusyvajicka
1polievková lyžicaolivový olej
1⁄4čajová lyžičkasoľ + voda podľa potreby
200gramovlučina syr
1polievková lyžicabazalkové pesto
2kusyparadajka väčšia
2polievkové lyžiceolivový olej
1čajová lyžičkabazalkové pesto

Inštrukcie

Múku si preosejem, pridáme vajíčka, olej,soľ a spracujeme tuhé ale pružné cesto. Vodu pridávame podľa potreby - záleží na veľkosti vajíčiek ( správne by sa mali vajíčka dávať na váhu). Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať aspoň pol hodiny. Syr lučina si vymiešame s pestom a podľa chuti môžeme dosoliť.Ak je plnka redšia odkukala som dobrý gríf - pridať plátok senvičového chleba cez kôrky, ktorý rozmixujem. Cesto si vyváľkam na tenko, na polovičku naukladám kôpky plnky, okolo potriem vodou a preložím druhou polovičkou cesta. Dobre zatlačím okolo plnky a vykrajujem kolieska.

Paradajky si rozkrojím, vyberiem mäkký stred a len obvod nakrájam na menšie kocky. Chvíľku ich restujem na oleji a pridám pesto. Ravioly varím v osolenej vode približne 4-5 min. kýn nevyplávajú. Vyberiem a pridám ich k paradajkám aky sa obalili olejom. 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok