reklama

Ravioly s Lučinou a bazalkovým pestom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 10. 05. 2018 - 20:31 - Recepty M.á.r.i.a
Ravioly s Lučinou a bazalkovým pestom, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Opäť som skúšala niečo na taliansku nôtu. Ricottu som vymenila za Lučinu a špenát za paradajky. Výsledok stál zato.

Ingrediencie
200 gramov hladká múka špeciál
100 gramov semolinová múka
2 kusov vajce
1 polievková lyžica olivový olej
1⁄4 čajová lyžička soľ
200 gramov Lučina
1 polievková lyžica bazalkové pesto
2 kusov paradajka
2 polievkové lyžice olivový olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku si preosejem, pridáme vajíčka, olej, soľ a spracujeme tuhé ale pružné cesto. Vodu pridávame podľa potreby - záleží na veľkosti vajec ( správne by sa mali vajíčka dávať na váhu).

Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať aspoň pol hodiny. Syr Lučina si vymiešame s pestom a podľa chuti môžeme dosoliť.

Ak je plnka redšia odkukala som dobrý gríf - pridať plátok sendvičového chleba cez kôrky, ktorý rozmixujem.

Cesto si vyváľkam na tenko, na polovičku naukladám kôpky plnky, okolo potriem vodou a preložím druhou polovičkou cesta. Dobre zatlačím okolo plnky a vykrajujem kolieska.

Paradajky si rozkrojím, vyberiem mäkký stred a len obvod nakrájam na menšie kocky. Chvíľku ich restujem na oleji a pridám pesto.

Ravioly varím v osolenej vode približne 4-5 min. kým nevyplávajú. Vyberiem a pridám ich k paradajkám aby sa obalili olejom. 

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama