
Opäť som skúšala niečo na taliansku nôtu. Ricottu som vymenila za Lučinu a špenát za paradajky. Výsledok stál zato.
200 | gramov | hladká múka špeciál |
100 | gramov | semolinová múka |
2 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
200 | gramov | Lučina |
1 | polievková lyžica | bazalkové pesto |
2 | kusov | paradajka |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
Múku si preosejem, pridáme vajíčka, olej, soľ a spracujeme tuhé ale pružné cesto. Vodu pridávame podľa potreby - záleží na veľkosti vajec ( správne by sa mali vajíčka dávať na váhu).
Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať aspoň pol hodiny. Syr Lučina si vymiešame s pestom a podľa chuti môžeme dosoliť.
Ak je plnka redšia odkukala som dobrý gríf - pridať plátok sendvičového chleba cez kôrky, ktorý rozmixujem.
Cesto si vyváľkam na tenko, na polovičku naukladám kôpky plnky, okolo potriem vodou a preložím druhou polovičkou cesta. Dobre zatlačím okolo plnky a vykrajujem kolieska.
Paradajky si rozkrojím, vyberiem mäkký stred a len obvod nakrájam na menšie kocky. Chvíľku ich restujem na oleji a pridám pesto.
Ravioly varím v osolenej vode približne 4-5 min. kým nevyplávajú. Vyberiem a pridám ich k paradajkám aby sa obalili olejom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty