reklama

Roláda z mletého mäsa

Pridal/a melisa dňa 24. 03. 2021 - 18:10 - Recepty melisa
Roláda z mletého mäsa, Hlavné jedlá, recept, melisa

melisa


reklama

Výborný nedeľný obed z mletého bravčového mäsa. 

Ingrediencie
600 gramov mleté bravčové mäso
2 kusov vajce
2 kusov rožok
100 millilitrov mlieko
2 strúčiky cesnak
  soľ
  mleté čierne korenie
  mletá červená paprika
  tvrdý syr
  paradajka
  paprika čerstvá
  strúhanka
  rastlinný olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do mletého mäsa pridáme vajcia, soľ, mleté čierne korenie, trochu mletej červenej papriky, prelisovaný cesnak. Rohlíky pokrájame na kocky, polejeme mliekom, aby nasiakli. Potom ich dobre vyžmýkame a zapracujeme do mäsa. Dôkladne premiešame a necháme postáť, aby sa chute spojili.

 

Alobal rozprestrieme, potrieme olejom, posypeme strúhankou a mokrými rukami naň roztlačíme pripravené mäso. Rozmer cca 25x35 cm. Na okraj položíme asi 1 cm hranolky tvrdého syra, pokrájané paradajky a papriku. Pomocou alobalu roládu stočíme. Obalíme ešte jednou vrstvou alobalu. Okraje uzavrieme.

Roládu preložíme na plech a podlejeme vodou, asi dvomi šálkami.  

Pečieme v rúre pri teplote 200°C asi 40 minút. Potom roládu odbalíme a necháme zapiecť ďalších 25 minút do zlatista.

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou. Ja som použila moje sterilizované uhorky.

Dobrú chuť!

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama