Popis
A už je to zas tu...obdobie špargle. Teším sa na toto obdobie keď si ju môžem vychutnať či už bielu alebo zelenú na akýkoľvek spôsob. Dnes ponúkam s mäsom , šalát zo pšena - prosa a mrkvové pyré....bola to mňamka.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
závitky | ||
4 | kusy | teľacie rezne |
12 | kusy | zelená špargľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | polievková lyžica | dijonska horčica, olej |
šalát | ||
1⁄2 | šálka | pšeno - lúpané proso |
1 1⁄2 | šálka | voda |
3 | kusy | stonkový zeler |
1 | kus | mrkva menša |
2 | polievkové lyžice | olivový olej, soľ, čierne korenie |
Pyré | ||
2 | kusy | mrkva - väčšia |
1 | deciliter | smotany |
1 | plátok | maslo |
Inštrukcie
Špargľu si očistíme a dáme variť do vody so soľou, cukrom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Varíme 5-7 min. vyberieme a dáme do veľmi studenej vody. Necháme odkvapkať.
Teľacie rezne naklepeme na tenko, osolíme, posypeme korením a každý plátok natrieme horčicou. Na plátok dáme 3 ks špargle, zvinieme do závitku a opekáme na olivovom oleji z každej strany 4-5 min. Môžeme panvicu vložiť do mierne vyhriatej rúry (už vypnutej) aby mäsko došlo a ostalo teplé.
Pšeno - prosi si prepláchneme najprv studenou vodou a potom aspoň 2x horúcou. To aby neostalo horké. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli , keď začne virieť varíme 8 min. Ja prikryjem pokrievku utierkou a nechám dôjsť. Proso sa varí v pomere 1 diel prosa 1,5 diela vody. Stonkový zeler si očistíme, nakrájame asi na 1cm prúžky, mrkvu na tenké kolieska a blažírujeme v horúcej vode asi 5 min., potom do studenej a vyberieme. Proso dáme do misy ( nemusí byť vychladnuté), pridáme olej, zeleninu a premiešame. Dochutíme soľou, korením a môžeme nasekať pažitku.
Na pyré si očistíme mrkvu, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, smotanu a ponorným mixérom vyšľaháme na pyré. Dochutíme soľou a pár kvapkami citrónovej šťavy.
Na tanier dáme kôpku šalátu, preložíme špargľovým závitkom a prelejeme mrkvým pyré
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Velice luxusne to vyzerá.

Špargľu ja prudko môžem. Aj teľacie
. Som inšpirovaná. Mňam. Vďaka. 
Na miesto teľacieho sa dajú použiť aj kuracie prsia na tenko vyklepané.