Špargľa v teľacom závitku, šalát z prosa

Popis

A už je to zas tu...obdobie špargle. Teším sa na toto obdobie keď si ju môžem vychutnať či už bielu alebo zelenú na akýkoľvek spôsob. Dnes ponúkam s mäsom , šalát zo pšena - prosa a mrkvové pyré....bola to mňamka.

Špargľa v teľacom závitku, šalát z prosa  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

závitky
4kusyteľacie rezne
12kusyzelená špargľa
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkacukor
1polievková lyžicadijonska horčica, olej
šalát
1⁄2šálkapšeno - lúpané proso
1 1⁄2šálkavoda
3kusystonkový zeler
1kusmrkva menša
2polievkové lyžiceolivový olej, soľ, čierne korenie
Pyré
2kusymrkva - väčšia
1decilitersmotany
1plátokmaslo

Inštrukcie

Špargľu si očistíme a dáme variť do vody so soľou, cukrom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Varíme 5-7 min. vyberieme a dáme do veľmi studenej vody. Necháme odkvapkať.

Teľacie rezne naklepeme na tenko, osolíme, posypeme korením a každý plátok natrieme horčicou. Na plátok dáme 3 ks špargle, zvinieme do závitku a opekáme na olivovom oleji z každej strany 4-5 min. Môžeme panvicu vložiť do mierne vyhriatej rúry (už vypnutej) aby mäsko došlo a ostalo teplé.

Pšeno - prosi si prepláchneme najprv studenou vodou a potom aspoň 2x horúcou. To aby neostalo horké. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli , keď začne virieť varíme 8 min. Ja prikryjem pokrievku utierkou a nechám dôjsť. Proso sa varí v pomere 1 diel prosa 1,5 diela vody. Stonkový zeler si očistíme, nakrájame asi na 1cm prúžky, mrkvu na tenké kolieska a blažírujeme v horúcej vode asi 5 min., potom do studenej a vyberieme. Proso dáme do misy ( nemusí byť vychladnuté), pridáme olej, zeleninu a premiešame. Dochutíme soľou, korením a môžeme nasekať pažitku.

Na pyré si očistíme mrkvu, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, smotanu a ponorným mixérom vyšľaháme na pyré. Dochutíme soľou a pár kvapkami citrónovej šťavy.

Na tanier dáme kôpku šalátu, preložíme špargľovým závitkom a prelejeme mrkvým pyré

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Velice luxusne to vyzerá. ÁnoÁnoÁno Špargľu ja prudko môžem. Aj teľacie Hambím sa. Som inšpirovaná. Mňam. Vďaka. Tlieskam

Recept na zelanie :-) Prave som dostala 2 balicky spargle a premyslala co s nimi...

Na miesto teľacieho sa dajú použiť aj kuracie prsia na tenko vyklepané. 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.