reklama

Špargľa v teľacom závitku, šalát z prosa

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 22. 04. 2018 - 17:46 - Recepty M.á.r.i.a
Špargľa v teľacom závitku, šalát z prosa , Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Špargľa v teľacom závitku, šalát z prosa


reklama

A už je to zas tu - obdobie špargle. Teším sa na keď si ju môžem vychutnať či už bielu alebo zelenú na akýkoľvek spôsob. Dnes ponúkam s mäsom, šalát zo pšena a mrkvové pyré. Bola to mňamka.

Ingrediencie
Závitky:
4 kusov teľacie rezne
12 kusov zelená špargľa
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička cukor
1 polievková lyžica dijonská horčica
  olej
Na šalát:
1⁄2 hrnček pšeno
1 1⁄2 hrnčeky voda
3 kusov zeler stonkový
1 kus mrkva
2 polievkové lyžice olivový olej
  soľ
  mleté čierne korenie
Pyré:
2 kusov mrkva
1 deciliter smotana na varenie
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Špargľu si očistíme a dáme variť do vody so soľou, cukrom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Varíme 5-7 min. vyberieme a dáme do veľmi studenej vody. Necháme odkvapkať.

Teľacie rezne naklepeme na tenko, osolíme, posypeme korením a každý plátok natrieme horčicou. Na plátok dáme 3 ks špargle, zvinieme do závitku a opekáme na olivovom oleji z každej strany 4-5 min. Môžeme panvicu vložiť do mierne vyhriatej rúry (už vypnutej) aby mäsko došlo a ostalo teplé.

Pšeno - proso - prepláchneme najprv studenou vodou a potom aspoň 2x horúcou. To aby neostalo horké. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli, keď začne vrieť varíme 8 min. Ja prikryjem pokrievku utierkou a nechám dôjsť. Proso sa varí v pomere 1 diel prosa 1,5 diela vody.

Stonkový zeler si očistíme, nakrájame asi na 1cm prúžky, mrkvu na tenké kolieska a blanšírujeme v horúcej vode asi 5 min., potom do studenej a vyberieme. Proso dáme do misy (nemusí byť vychladnuté), pridáme olej, zeleninu a premiešame. Dochutíme soľou, korením a môžeme nasekať pažítku.

Na pyré si očistíme mrkvu, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, smotanu a ponorným mixérom vyšľaháme na pyré. Dochutíme soľou a pár kvapkami citrónovej šťavy.

Na tanier dáme kôpku šalátu, preložíme špargľovým závitkom a prelejeme mrkvým pyré

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Po, 23. 04. 2018 - 07:00

Velice luxusne to vyzerá. ÁnoÁnoÁno Špargľu ja prudko môžem. Aj teľacie Hambím sa. Som inšpirovaná. Mňam. Vďaka. Tlieskam

de-ni, Po, 23. 04. 2018 - 14:23
Recept na zelanie :-) Prave som dostala 2 balicky spargle a premyslala co s nimi...
M.á.r.i.a, Po, 23. 04. 2018 - 14:49

Na miesto teľacieho sa dajú použiť aj kuracie prsia na tenko vyklepané. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama