Zemiakové pirohy plnené šampiňónmi

Pridal/a M.á.r.i.a

Pirohy či už zo zemiakového alebo rezancového cesta sa dajú naplniť rôznymi plnkami.

Zemiakové pirohy plnené šampiňónmi - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

1⁄2kilogramzemiak
200gramovhrubá múka
1kusvajce
2štipkysoľ
Plnka:
1kusšalotka
50gramovslanina prerastená
200gramovšampiňóny
 trochasoľ
 trochamleté čierne korenie
2kusycibuľa
3polievkové lyžiceolej
1čajová lyžičkacukor
100gramovovčí syr

Inštrukcie

Na jemno nasekanú šalotku a na malé kocky nakrájanú slaninku spolu restujem, pridám na menšie kúsky nakrájané šampiňóny (huby sa môžu použiť akékoľvek), solím a dusím kým huby nepustia šťavu a tá sa pomaly nevydusí. Nechám vychladnúť.

Cibuľu si nakrájam na pásiky, restujem na oleji do sklovita. Potom osolím a pridám cukor aby skaramelizovali.

V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky nastrúham na jemno, zasypem múkou, pridám vajíčko, soľ a vypracujem cesto - múku pridávam podľa potreby lebo každé zemiaky sú iné. Cesto by malo byť vláčne tak aby sa dalo ľahko vyvaľkať - nemiesime ho dlho, lebo má tendenciu rednúť.

Cesto si na pomúčenej podložke vyvaľkám, vykrajujem kolieska, naplním, zavriem a dám variť do osolenej vody asi 5-7 min. Vyberiem, dám do pripravenej cibule a opatrne zamiešam. Na tanieri pridám restovanú cibuľu a posypem nastrúhaný syr - skúste čerstvý ovčí, spojenie chutí je vynikajúce.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok