Zemiaky na kyslo

Popis

Spomienka na dectvo kedy sa to častejšie varievalo ...

Zemiaky na kyslo - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

6kusyzemiaky väčšie
3kusybobkový list
6kusynové korenie aj čierne korenie
1kuscibuľa stredne veľká
2decilitresmotana
1plátokmasla, soľ, citrónová šťava
1čajová lyžičkacukor
2polievkové lyžicemúka

Inštrukcie

Očistené zemiaky nakrájam na hrubšie kolieska,cibuľu nakrájam na osminky a zalejem vodou tak aby boli zakryté, osolím a pridám koreniny. Nechám variť do zmäknutia zemiakov. V smotame si rozmiešam múku ,ja som použila tapiokovú, každý akú používa hladkú, bezlepkovú,špaldovú ... Smotanu za stáleho miešania vlejem do zemiakov a nechám prevariť, dochutím plátkom masla, cukrom, soľou a na záver podľa chuti citrónovou šťavou. Podávame napr. s opečenými špekačkami, volským okom alebo strateným vajcom. Ja som podávala s dusenými kuracími srdiečkami a žalúdkami na cibuľke s červenou paprikou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Zemiaky na kyslo sú u nás stále obľúbené. Robievam s kyslou smotanou, jedným vajíčkom a kebyže nemám histaminovú devu, tak tam na radu Pegybabi dám aj lyžicu horčice. Hambím sa

Aj také môžu byť dobré, každý si upravujeme podľa svojich chutí. Pre mňa zemiaky na kyslo musia voňať a chutiť po bobkovom liste,novom koreni a smotane. Také tie klasické babičkovské a vôbec neviem prečo mi neprídu na rozum častejšie ich uvariť Mrkám

Ja ich robievam často, u nás si ich stravníci pýtajú, len pokusy o bezlepkovu verziu zlyhali, teraz kombinujem špaldovú múku so solamylom na zahustenie, kvôli histaminovej deve, konečne sa daria. ;)

A neskúšala si tapiokovú múku tá je bezlepková a možno by nevadila ani Tinke. Verím, že z bezlepkovej horšie zhustnú a to isté robí aj špaldová, treba jej viac.

Tapiokovú som ešte neskúšala, skúsim popozerať.

Ja ho kupujem v obchodoch so zdravou výživou 

 

aj pre mňa je to spomienka na detstvo, robím ich veľmi podobne, len dávam aj bobkový list. A u nás ich voláme pokysláky :)

Evi veď ich tam mám, neviem si to bez ich vône a chute ani predstaviť Mrkám,,,aj na foto ho vidno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok