Popis
Keď sa nám nechce vystávať pri šporáku, bodne aj takáto rýchlovka

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | zemiaky |
300 | gramov | domáca prerastaná slanina |
trocha | soľ | |
trocha | vegeta | |
trocha | čierne korenie | |
trocha | olej |
Inštrukcie
Zemiaky ošupeme a nahrubo nastrúhame ( asi 3 celé zemiaky si odložíme bokom).
Nastrúhané zemiaky dáme do misky, dobre ochutíme soľou, vegetou a čiernym korením.
Prichystáme si hlbši plech, alebo zapekaciu misku. Dno potrieme olejom a vysypeme nastrúhané zemiaky.
Navrch poukladáme zemiaky , ktoré sme si nechali porezané na kolieska a posolíme.
Na takto pripravené zemiaky poukladáme na pásiky narezanú slaninu a necháme zapiecť v rúre. Najprv pečieme prikryté , neskor foliu odstránime.
Podávame s kyslou smotanou
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť