
adrianas | Huspenina
reklama
U nás sa robieva huspenina bez zeleniny. Robíme aj verziu bez mäsa, len precedený vývar.
Ingrediencie
2 | kusov | bravčové koleno |
1 | kus | bravčová paprčka |
1 | kilogram | bravčová koža |
2 | kusov | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
4 | čajové lyžičky | soľ |
1 | čajová lyžička | čierne korenie |
Postup
Kolená, paprčky, kožu, cibuľu a cesnak zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené. Pridáme soľ a čierne korenie a varíme na miernom ohni cca 4 hodiny. Penu priebežne zbierame.
Potom mäso nakrájame, rozdelíme do misiek a cez sitko zalejeme vývarom. Necháme stuhnúť.
Doplňujúce obrázky

adrianas
Výnos
6 Porcie
Celkový čas
4 hod
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
4 hod
Ďalšie recepty
reklama
reklama
Pri huspenine si vždy spomeniem na dedka, ten robieval, ja ešte nie. Jedla sa u nás s cibuľou a pokvapkala octom.