U nás sa robieva huspenina bez zeleniny. Robíme aj verziu bez mäsa, len precedený vývar.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | 4 hod |
Celkový čas | 4 hod |
Ingrediencie
2 | kusy | bravčové koleno |
1 | kus | bravčová paprčka |
1 | kilogram | bravčová koža |
2 | kusy | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
4 | čajové lyžičky | soľ |
1 | čajová lyžička | čierne korenie |
Inštrukcie
Kolená, paprčky, kožu, cibuľu a cesnak zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené. Pridáme soľ a čierne korenie a varíme na miernom ohni cca 4 hodiny.
Penu priebežne zbierame. Potom mäso nakrájame, rozdelíme do misiek a cez sitko zalejeme vývarom.
Necháme stuhnúť.
Postup:
