
reklama
Zdravý a výborný a hlavne domáci.
Ingrediencie
1 1⁄2 | kilogramov | cvikla |
4 1⁄2 | litre | voda |
10 | dekagramov | kyselina citrónová |
4 | kilogramov | kryštálový cukor |
1 | balík | malinová esencia |
1 | balík | kyselina sorbová |
Postup
Cviklu ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky, zalejeme vodou a varíme 1 a štvrť hod.
Potom precedíme, do horúceho pridáme cukor-podľa chuti 3-4 kg, kyselinu citrónovú,1 fľaštičku malinovej alebo jahodovej esencie a 1 balíček kyseliny sorbovej.
Ja tú kyselinu sorbovú ani nepridávam, lebo sirup vypijeme skôr ako by sa stihol pokaziť.
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zapečená cuketa so zemiakmi a slaninou
Martuška 123
Zapečená cuketa so zemiakmi a slaninou
Lahodná a jednoduchá zapečená cuketa so zemiakmi a slaninou je ideálne jedlo na letné dni. Skvelé ako hlavný chod aj sýta večera.
Makovo-ríbezľový koláč
Kamila | Makovo-ríbezľový koláč
Makovo-ríbezľový koláč
Výborný ovocný koláč. Recept uvádzam v bezlepkovej a bez mliečnej verzii, ale smelo môžete bezlepkovú múku nahradiť klasickou polohrubou.