Popis
jednoduché, nenáročné a chutné...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | ja |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
1 | kilogram | zemiakov uvarených v šupke |
350 | gramov | hladkej múky |
1 | kus | vajce |
štipka | soli | |
trocha | rozpustenej bravčovej masti |
Inštrukcie
zemiaky ošúpeme, najemno nastrúhame /alebo ako ja použijeme mäsový mlynček a zomelieme ich - je to rýchlejšie a ruky menej bolia/, pridáme múku, vajce a soľ podľa chuti. Zamiesime cesto, rozdelíme na dve časti a z každej urobíme šúľok. Jeden šúľok nakrájame na rovnomerné kúsky, ktoré na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme. Rozpálime liatinovú platňu a po jednej placky opekáme, každú nožom jemne "posekáme". Hotové lokše potrieme z oboch strán bravčovou masťou /kto má domácu kačaciu či husaciu tak nech neváha a využije/. Podávame ešte teplé...
Obmenou môžu byť lokše poliate maslom, posypané mletým makom a práškovým cukrom/.
Poznámky
najlepšie je uvariť si zemiaky deň vopred
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Joj ta to je dobrota, len na také mi chýba liatinová panvica a s bezlepkovou múkou to asi nebude ono?
Kami ja to peciem na teflone a nie je problém..
mnamka veliká... 
Tak to raz vyskusam, minule som robila bezlepkove brynzove halusky a boli chutne, mozem skusit aj lokse.
Kamila, sú dobré aj s bezlepkovou múkou (Promix UNI), ale len teplé, resp. ak ich zješ v ten istý deň, ako spravíš....na ďalší deň to už nie je ono (ako všetko múkové - bezplekové)
Dakujem za skusennost, pouzivam zatial na vsetko, aj ked asi este dost malo, Promnix tmavu, minule ma fakt prekvapilo ake s nou boli chutne brynzove halusky.
utieram si sliny
Ahojte,, aj ja milujem lokše,, a ak môžem poradiť, tak pri obyčajnej hladkej múke netreba vajíčko,,, len varené zemiaky , múka a soľ,,potrieť hocijakým maslom,, ale kačacia masť je top,, , a je to dobré s kefírom alebo kyslým mliekom,,