Lokše...

Pridal/a anjeli

jednoduché, nenáročné a chutné...

Lokše... - recept
Porcie
Porcie
Zdrojja
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

1kilogramzemiak
350gramovhladká múka
1kusvajce
 štipkasoľ
 trochamasť

Inštrukcie

zemiaky uvaríme, ošúpeme, najemno nastrúhame /alebo ako ja použijeme mäsový mlynček a zomelieme ich - je to rýchlejšie a ruky menej bolia/, pridáme múku, vajce a soľ podľa chuti. Zamiesime cesto, rozdelíme na dve časti a z každej urobíme šúľok. Jeden šúľok nakrájame na rovnomerné kúsky, ktoré na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme. Rozpálime liatinovú platňu a po jednej placky opekáme, každú nožom jemne "posekáme". Hotové lokše potrieme z oboch strán bravčovou masťou /kto má domácu kačaciu či husaciu tak nech neváha a využije/. Podávame ešte teplé... Obmenou môžu byť lokše poliate maslom, posypané mletým makom a práškovým cukrom/.

Poznámky

najlepšie je uvariť si zemiaky deň vopred

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.42857
Priemer: 4.4 (14 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok