reklama

Plneny baklazan

Pridal/a Anonymný (bez overenia) dňa 15. 12. 2010 - 10:52 - Recepty
obrázok k receptu

reklama

Ľahký obed, alebo večera.

Ingrediencie
50 gramov maslo
  olivový olej
4 kusov paradajka
2 kusov červená paprika
3 strúčiky cesnak
100 gramov syr
2 kusov baklažán
1 kus vajce
1 kus cibuľa
1⁄2 čajová lyžička koreniny
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Baklazany lyzicou vydlabeme, duzinu pokrajame.

Na masle opecieme nakrajany chlebik do zlatista, pridame cibulu - orestujeme a po chvilke aj duzinu. Osolime, pridame bylinky, tymian , majoránku, chvilku podusime a nechame vychladnut.

Vmiesame vajicko a vela vela syra. Udeny tomu doda tu spravnu chut.

Plnime do baklazanov, ulozime na plech vystlany nakrajanymi paradajkami a paprikou (obe na vacsie kusy)

Zeleninu pokvapkame olivovym olejom, posolime a pecieme, kym plnka nechyti zlatistu farbu. 

Doplňujúce poznámky

Typ na servirovanie - baklazan prekrojime na sikmo, (plnka by mala byt pekne mramorovana) a polozime na "postielku" z grilovanej zeleniny, ktora by pocas pecenia mala chytit farbu. Vyzera a chuti to fakt repre:-) Vhodne aj ako predjedlo.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

balalajka, St, 15. 12. 2010 - 12:49

mnaaaaam
Podobný robievam a skús tam dať nivu. Oooodmieš!
Tvoj recept - výborná obmena pre mňa Áno

georgina, St, 15. 12. 2010 - 21:57

Toto vyzerá dobre, vyskúšam Úsmev Slnko Slnko Slnko
Ďakujem za tip, Jahôdka Úsmev Kvietok Kvietok Kvietok

eva m, St, 15. 12. 2010 - 22:33

fiha, urcite skusimÁno
u nas doma som sice baklazanozrut len ja, ale to nevadi, ja ho veeelmi mozemÚsmev
Eva Slnko

Polárka (bez overenia), St, 15. 12. 2010 - 23:56

dievčatá, ja tiež môžem baklažán Vyplazený jazyk
pečiete ho ošúpaný Hambím sa ?

balalajka, Št, 16. 12. 2010 - 07:01

Niekomu tá šupa nechutí a ja ju milujem. Mňam, taká fajná, mastná, pripečená ... chudák môj žlčník Chichocem sa . Ale zatiaľ sa nesťažoval Hambím sa .

Polárka (bez overenia), Št, 16. 12. 2010 - 09:54

Tak vyskúšam. Až sa mi slinky zbiehajú Slnko

fidorka, St, 15. 12. 2010 - 23:59

ja robievam podobne baklažán,len som ešte neskúšala s chlebom,dávam tam miesto neho šunku a posypem nivou,ako píše mamamaťa,super.a toto je tiež dobrý nápad jahodka,vyskúšame určite,mňam Slnko

lia6, Pi, 17. 12. 2010 - 17:02

Takéto robím, ale plnené mletým masom, alebo len zeleninou a syrom-najlepšie nivouSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama