Rýchly a dobrý domáci kečup

Pridal/a Alenka z ríše divov

Názov hovorí za všetko. Naozaj je to recept, ktorého výsledkom je výborný domáci kečup.

Rýchly a dobrý domáci kečup - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

3kilogramovparadajka
750gramovjablko
50gramovcibuľa
2kusykápia
1čajová lyžičkamletá paprika
1kuscvikla
2decilitreocot
5čajové lyžičkysoľ
300gramovkryštálový cukor
  korenie

Inštrukcie

  • 3 kg rajčín
  • 750 g jabĺk
  • 50 g cibule
  • 2 červené kápie
  • 1 káv. lyžička ml. červenej papriky
  • 1 cvikla
  • 2dl octu
  • 5 káv. lyžičiek soli
  • 300 g kryšt. cukru
  • 6 zrniek celé čierne korenie
  • 6 zrniek nové korenie
  • 2 klinčeky
  • 1-2 bobkové listy
  • feferónku, ak chceme, aby bol kečup pikantný

POSTUP:

prevaríme rajčiny a prepasírujeme. Do tejto čistej hmoty dáme všetky suroviny - okrem cukru.

Varíme, až sa všetko dobre rozvarí, občas premiešame. Potom necháme trochu postáť- vychladnúť a dobre rozmixujeme.

Toto dáme ešte variť s cukrom a stále miešame, keď to trošku už hustne (=voľačo sa zo zmesi odparí).

Nalejeme do pohárikov (alebo fliaš so šroubovacím uzáverom ) a sterilizujeme asi 15-20 min..

NEZABUDNITE pridať tú cviklu (!), tá tam narobí parádu, kečup je od nej krásne červený .

Ilustračná fotografia: Pixabay.com

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok