
Pixabay.com
Názov hovorí za všetko. Naozaj je to recept, ktorého výsledkom je výborný domáci kečup.
3 | kilogramov | paradajka |
750 | gramov | jablko |
50 | gramov | cibuľa |
2 | kusov | kápia |
1 | čajová lyžička | mletá paprika |
1 | kus | cvikla |
2 | decilitre | ocot |
5 | čajové lyžičky | soľ |
300 | gramov | kryštálový cukor |
6 | kusov | čierne korenie celé |
2 | kusov | klinčeky |
2 | kusov | bobkový list |
1 | kus | feferónka |
Prevaríme rajčiny a prepasírujeme. Do tejto čistej hmoty dáme všetky suroviny - okrem cukru.
Varíme, až sa všetko dobre rozvarí, občas premiešame. Potom necháme trochu postáť- vychladnúť a dobre rozmixujeme.
Toto dáme ešte variť s cukrom a stále miešame, keď to trošku už hustne (=voľačo sa zo zmesi odparí).
Nalejeme do pohárikov (alebo fliaš so šroubovacím uzáverom ) a sterilizujeme asi 15-20 min..
NEZABUDNITE pridať tú cviklu (!), tá tam narobí parádu, kečup je od nej krásne červený.
Koreniny treba zabaliť do gázy a potom pred mixovaním vyhodiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.......môže byť, jak je libo.......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak ja nechcem platiť za múdru, radšej budem za rýchlu ....tento recept je fakt vynikajúci, už som ho veľakrát dala ďalej (k všeobecnej spokojnosti )