Názov hovorí za všetko. Naozaj je to recept, ktorého výsledkom je výborný domáci kečup.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
3 | kilogramov | paradajka |
750 | gramov | jablko |
50 | gramov | cibuľa |
2 | kusy | kápia |
1 | čajová lyžička | mletá paprika |
1 | kus | cvikla |
2 | decilitre | ocot |
5 | čajové lyžičky | soľ |
300 | gramov | kryštálový cukor |
korenie |
Inštrukcie
- 3 kg rajčín
- 750 g jabĺk
- 50 g cibule
- 2 červené kápie
- 1 káv. lyžička ml. červenej papriky
- 1 cvikla
- 2dl octu
- 5 káv. lyžičiek soli
- 300 g kryšt. cukru
- 6 zrniek celé čierne korenie
- 6 zrniek nové korenie
- 2 klinčeky
- 1-2 bobkové listy
- feferónku, ak chceme, aby bol kečup pikantný
POSTUP:
prevaríme rajčiny a prepasírujeme. Do tejto čistej hmoty dáme všetky suroviny - okrem cukru.
Varíme, až sa všetko dobre rozvarí, občas premiešame. Potom necháme trochu postáť- vychladnúť a dobre rozmixujeme.
Toto dáme ešte variť s cukrom a stále miešame, keď to trošku už hustne (=voľačo sa zo zmesi odparí).
Nalejeme do pohárikov (alebo fliaš so šroubovacím uzáverom ) a sterilizujeme asi 15-20 min..
NEZABUDNITE pridať tú cviklu (!), tá tam narobí parádu, kečup je od nej krásne červený .
Ilustračná fotografia: Pixabay.com