reklama

Rýchly a dobrý domáci kečup

Pridal/a Alenka z ríše divov dňa 26. 08. 2009 - 17:49 - Recepty Alenka z ríše divov
Rýchly a dobrý domáci kečup, Zaváranie, recept, Alenka z ríše divov

Pixabay.com


reklama

Názov hovorí za všetko. Naozaj je to recept, ktorého výsledkom je výborný domáci kečup.

Ingrediencie
3 kilogramov paradajka
750 gramov jablko
50 gramov cibuľa
2 kusov kápia
1 čajová lyžička mletá paprika
1 kus cvikla
2 decilitre ocot
5 čajové lyžičky soľ
300 gramov kryštálový cukor
6 kusov čierne korenie celé
2 kusov klinčeky
2 kusov bobkový list
1 kus feferónka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Prevaríme rajčiny a prepasírujeme. Do tejto čistej hmoty dáme všetky suroviny - okrem cukru.

Varíme, až sa všetko dobre rozvarí, občas premiešame. Potom necháme trochu postáť- vychladnúť a dobre rozmixujeme.

Toto dáme ešte variť s cukrom a stále miešame, keď to trošku už hustne (=voľačo sa zo zmesi odparí).

Nalejeme do pohárikov (alebo fliaš so šroubovacím uzáverom ) a sterilizujeme asi 15-20 min..

NEZABUDNITE pridať tú cviklu (!), tá tam narobí parádu, kečup je od nej krásne červený.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Bublifuk01 (bez overenia), St, 26. 08. 2009 - 20:33

tak ja nechcem platiť za múdru, radšej budem za rýchlu ....tento recept je fakt vynikajúci, už som ho veľakrát dala ďalej (k všeobecnej spokojnosti )

andulka11, Št, 27. 08. 2009 - 12:45

Koreniny treba zabaliť do gázy a potom pred mixovaním vyhodiť

Bublifuk01 (bez overenia), Št, 27. 08. 2009 - 15:28

.......môže byť, jak je libo.......Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama