
balalajka | Bábovka z Margotiek
alebo zlikvidujeme Vianoce ( a možno aj tých mínus dvanásť stupňov).
Ako som tak upratovala skrinku, lebo čo iné robiť, keď je vonku zima, mráz, vetrisko, našla som margotkové salonky. Už roky mám odložený recept, ktorý chcem vyskúšať, ale nikdy mi ešte Margot tyčinky nezostali. Tak hurá na to .
200 | gramov | Margot |
200 | millilitrov | práškový cukor |
400 | millilitrov | polohrubá múka |
3 | kusov | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
350 | millilitrov | mlieko |
50 | millilitrov | olej |
Namiesto Margot tyčinky, môžu byť aj salónky, ale pokjne aj kokosový či sójový suk, či jak sa to volá:)Margotku nastrúhame na čo najjemnejšie. Ak použijete tie sójové tyčinky, pozor na prsty - je to mäkšie, horšie sa to strúha. Stvrdnuté salónky sú na to najlepšie. Ak to strúhať nejde, dajte na chvíľu do mrazáku a nezabudnite si dať potom rukavice .
Prilejeme a prisypeme ostatné ingrediencie. Všetko riadne zamiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.
Dáme piecť na cca hodinku na 160-180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme čokoládou, či posypeme len práškovým cukrom. A celý byt nám krásne bude voňať čerstvou bábovkou.
Bábovka je úžasná, voňavá po kokose so stopami nastrúhanej čokolády. Hutnejšia konzistecia, ktorá zasýti. Fajné je to vraj aj so šľahačkou - neviem. Držím pôst.
Čo ti poviem - bolo to fajnové. Už neni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja z teba odpadnem... margotková bábovka, neverím! Ale sú tam samé dobré veci, musí to byť fajnové:)