
Lahodný tradičný jablkový koláčik z hneteného cesta.
400 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | Hera |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
3 | polievkové lyžice | mlieko |
Plnka: | ||
jablká | ||
trocha | cukor | |
trocha | škorica |
Z uvedených surovín si vymiesim cesto a rozdelím na dve časti. Plytký plech natriem Cerou.
Jednu polovicu cesta vyvaľkám a pomocou valčeka prenesiem na plech a dotvarujem do okrajov. Na to nastrúham jablká, posypem kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou.
Tak isto si vygúľam aj druhé cesto a prikryjem s ním jablká a cesto popichám vidličkou a dám piecť na 200°C do ružova.
Tento koláčik som priniesla na veľké stretko a s jablkami tam bola pridaná aj rebarbora.
No mne sa dobre dalo vygúľať,lebo som dala dve vajíčka a nie iba jedno a jedno žĺtko a nedávala som mlieko.
Ja inak rebarboru si aj mrazím na zimu,t.j.ošúpem,nakrájam na kolieska a strčím do sáčku a šup do mraziaka.Taktiež je výborná na kysnutom kpoláči s mrveničkou.A rebarboru pridávam aj do džemu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jasnéééé, všetko to presne takto funguje aj u mňa. Som rebarborový maniak. Kysnutého napečiem vždy za tri plechy a zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do tohoto koláčila som sa prvá pustila jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
.. a ešte som aj pokračovala... mnaaaaaaaaaam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teda, mne sa nejak neušlo - resp. nevedela som o ňom, lebo inak by sa nebolo ušlo druhým
Milujem jabĺčkové pyté a ak sa pridá do spolku aj rebarbora, tak to musí byť priam božské. Ja už tento weekend asi tiež budem môcť prvú rebarboru "obrať", tak potom vyskúšam.
Dúfam, že cesto sa vaľká dobre, lebo ja jeden recpt na pyté mám, ale nerobím ho často, lebo sa to cesto nedá dobre vytoto