
Kamila | Fit slivkový koláč s makom
Recept s fotopostupom na hrnčekový slivkový koláč s makom. Robila som ho s ovsenými vločkami, je bezlepkový, bez mlieka s minimom cukru a ozaj bol skvelý. Riešim intolerancie, voľajaké diéty, ale sladké milujem. Tak si vymýšľam trochu zdravšie verzie koláčov.
Korpus: | ||
1 | hrnček | bezlepkové ovsené vločky |
1 | hrnček | mleté mandle |
1 | hrnček | ovsená múka |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
Maková náplň: | ||
4 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
1 | hrnček | mletý mak |
Uvedené ingrediencie sú na menší plech, alebo väčšiu tortovú formu.
Korpus: V robote hnetacími metličkami vymiešame múku, ovsené vločky, mleté orechy, med a kokosový olej a miešame, kým nevznikne jednotná sypká zmes. Presypeme do papierom vystlaného plechu a utlačíme. Dáme zapiecť na cca 10 minút pri teplote cca 170 °C.
Slivky: Umyjeme, prepolíme, odkôstkujeme, nakrájame na štvrtiny a rozložíme na predpečený korpus.
Maková náplň: Bielka vyšľaháme s cukrom, môžete pridať aj vanilkový cukor, vanilkovú esenciu, na tuhý sneh. Krátko zašľaháme žĺtka a zľahka ručne primiešame mak . Hmotu rozotrieme na slivky a dáme piecť cca 30 minút pri teplote cca 170°C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Ak nediétujete, môžete podávať s vanilkovou zmrzlinou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty