
Sezóna rebarbory sa začala a ja som úspešne nechala nalákať na koláčiky z nej.
400 | gramov | hladká múka |
1 | balík | sušené droždie |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vajce |
200 | millilitrov | mlieko |
75 | gramov | tuk |
75 | gramov | práškový cukor |
štipka | soľ | |
1 | kilogram | rebarbora |
1 | kus | vanilkový puding |
2 | balíky | vanilkový cukor |
300 | millilitrov | šľahačková smotana |
3 | kusov | vajce |
75 | gramov | práškový cukor |
Rebarboru ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať.
Cesto:
Múku, štipku soli, práškový cukor a droždie nasypeme do misky. Pridáme vajce, žĺtok, zmäknutý tuk, a mlieko.
Vymiesime cesto, ktoré na teplom mieste necháme prikryté kysnúť 40 minút. Potom cesto na pomúčenej doske premiesime, rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech.
Cesto vytlačíme až na okraje. rebarborou posypeme cesto a zalejeme krémom.
Krém:
V smotane rozšľaháme vajcia, práškový cukor a oba vanilkové cukre. Primiešame puding a premiešame... Koláč pečieme na 180 °C, 30 - 35 minút...
veru aj u nás sme si na rebarboru dlho zvykali, ale tento koláčik bol trefa do čierneho, správne nakombinovaný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá zaujímavo, u nás nejako nešla rebarbora, ale tento by som skúsila čo by mi nezachutil.