Popis
Koláč z ricotty a nektárinky

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | https://www.lacucinaitaliana.it/ricetta/dolci-e-dessert/torta-di-ricotta-e-pesche/ |
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 minúta |
Celkový čas | 16 minút |
Ingrediencie
200 | gramov | ricotta |
200 | gramov | múka |
140 | gramov | trstinového cukru |
50 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajcia |
1 | kus | žltko |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | kusy | nektarinky |
1 | štipka | soľ |
1 | trocha | práškový cukor na posypanie |
Inštrukcie
Ricottu s hnedým cukrom a štipkou soli vymiešame elektrickým šľahačom.
Po jednom prišľahajte vajcia a žĺtok.
Pridajte rozpustené maslo a prešľahajte.
Múku zmiešajte s práškom do pečiva a primiešajte k cestu.
Nektárinku nakrájajte na malé kocky a primiešajte k cestu.
Nalejte do formy s priemerom 18 cm.
Druhú nektárinku nakrajajte na mesiačiky a uložte na vrch.
Dajte do rúry na 180 stupňov a pečte asi 1 hodinu.
Nakoniec pocukrujte cukrom a môžete podávať napríklad so zmrzlinou.
Poznámky
Môžete vyskúšať aj jablká alebo broskyne.
Postup:



- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá úžasne a konečne viem, kam schovám žĺtok, čo mi ostane z iného koláča! Ide sa skúšať. Ricotové koláče sú úžasne vláčne, toto musí byť mňamka.