reklama

Krémový koláč z ricotty bez múky

Pridal/a Fabio C dňa 17. 10. 2021 - 09:30 - Recepty Fabio C
Krémový koláč z ricotty bez múky, Koláče, recept, Fabio C

Fabio C


reklama

Bezlepkový jemný krémový koláč s kúskami čokolády.

Ingrediencie
500 gramov riccota
4 kusov vajce
180 gramov cukor
60 gramov zemiakový škrob
1⁄2 čajová lyžička vanilkový extrakt
1 polievková lyžica citrónová kôra
2 polievkové lyžice pomarančová kôra
100 gramov čokoládové kvapky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Oddelíme bielka a žĺtky a z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom a dobre vyšľaháme. Zamiešame vanilkový extrakt, kôru z jedného pomaranča a jedného citróna. Premiešame.

Pridáme riccotu ( bez tekutiny) a zemiakový škrob a premiešame. Opatrne a jemne vmiešame vyšľahaný sneh a zamiešame asi polovicu čokoládových kúskov.

Dáme do dobre vymastenej formy alebo použijeme papier na pečenie. Na vrch nasypeme zvyšné čokoládové kúsky.

Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút, pokiaľ nie je zapichnuté špáradlo suché.

Necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom

Skladujeme v chladničke, vydrží 3-4 dni.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama