Šťavnatá maková štrúdľa

Popis

Šťavnatá maková štrúdľa na blížiace sa sviatky.

Šťavnatá maková štrúdľa - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

400gramovlístkového cesta
130gramovpráškového cukru
1⁄2decilitermlieka
3polievkové lyžiceslivkového lekváru
40gramovmasla
100gramovsušených brusníc
2kusyväčších jablk
1kusbanán
250gramovmaku

Inštrukcie

Príprava plnky:  Najskôr si namočíme sušené brusnice do horúcej vody na približne 10 minút. Vo väčšej miske si vymiešame práškový cukor a 1/2 dcl mlieka do hladka. Pridáme 3 PL slivkového lekváru, rozpustené maslo, brusnice a premiešame. Dve väčšie jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame na jemno. Banán si nakrájame na drobno. Postrúhané jablká a na drobno nakrájaný banán vmiešame do zmesi. Na záver pridáme do zmesi zomletý mak a plnku poriadne premiešame. 

1 balenie lístkového cesta si rozdelíme na tri približne rovnaké diely. Prvý diel lístkového cesta vyvaľkáme na tenko. Na cesto natrieme 1/3 plnky a opatrne ho zvinieme do štrúdle (najskôr preložíme okraje a potom štrúdľu zrolujeme). Na záver treba potrieť povrch štrúdle rozšľahaným vajíčkom a veľmi jemne popichať ihlou alebo vidličkou. Postup opakujeme aj pri ďalších dvoch dieloch lístkového cesta.

Štrúdľu pečieme pri 180°C približne 20-25 minút.

Prajem Vám dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok