
Kamila | Tvarohový koláč s ovocím bez múky
Vynikajúci ovocný koláč v podstate bez korpusu, trochu podobný cheesecaku. Ovocie môže ísť úplne ľubovoľné. Príprava je veľmi jednoduchá, ale trochu trpezlivosti predsa len bude treba.
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | kyslá smotana |
4 | kusov | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
500 | gramov | drobné ovocie |
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny a na najnižších otáčkach vmiešame puding, tvaroh a smotanu.
Preložíme do okrúhlej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie, boky môžeme vymastiť maslom.
Na vrch rovnomerne rozložíme umyté, odstopkované, prípadne nakrájané ovocie. Ja som mala mix jahody, ríbezle, čučoriedky, višne.
Dáme piecť cca 60-70 minút pri teplote cca 160°C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou, podobne ako pečiete cheesecake. Na spodok rúry som dala nádobu s vodou, podobného rozmeru ako forma na pečenie.
Po upečení ešte koláč necháme chvíľu vo vypnutej rúre a potom v pootvorenej, aj hodinu. Po vybratí necháme úplne vychladnúť a ešte ideálne by bolo ak by cez noc postál v chladničke. Náročná úloha. Zjete to aj bez chladenia.
Vrch koláča môžeme posypať práškovým cukrom a ozdobiť ešte zvyšným čerstvým ovocím.
Nezohnala som tučný tvaroh, môj koláčik bol taký light.

Kamila
tradične , dopíšem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto mi nerooooob .....priberám už len z pohľadu na foto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale ten je relatívne zdravý, aspoň tvaroh by mal byť ok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá prudko jedlý
, mal otázočka ...koľko a aký puding ?