Dánsko: Studený zemiakový šalát (kartoffelsalat)

Popis

Dáni poznajú zemiakový šalát, ktorý sa veľmi podobá tomu slovenskému. Zdá sa, že v Dánsku, by Slovák s jedlom problém nemal.

Dánsko: Studený zemiakový šalát (kartoffelsalat) - recept

Zhrnutie

Porcie
Misa
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

1kilogramzemiaky
1kuscibuľa (malá, nastrúhaná)
2decilitrekyslá smotana
2polievkové lyžicemajonéza
2čajové lyžičkykari korenie
1čajová lyžičkacukor
1⁄2deciliterpažítka (nasekaná)
1štipkaSol a cierne korenie
1kusparadajka (alebo malé cherry paradajky)

Inštrukcie

Zemiaky ošúpeme, nakrájame ich na väčšie kúsky a jemne povaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky opláchneme pod studenou vodou a necháme vychladnúť.

Z nastrúhanej cibule, kyslej smotany, majonézy, kari korenia, cukru a ¾ pažítky pripravíme omáčku, ktorú dochutíme soľou a korením. Omáčku jemne vylejeme na vychladnuté zemiaky.

Zemiakový šalát dáme do misky, a ozdobíme pokrájanými paradajkami alebo cherry paradajkami a zvyškom pažítky. Na efekt môžme šalát prizdobiť lístkami bazalky.

Ďalšie recepty z dánskej kuchyne:

Marinovaný uhorkový šalát (agurkesalat)

Mäsové guličky (frikadeller)

Kefírová polievka (koldskål) so sladkými suchármi (kammerjunker)

Varíme s diplomatom.

Poznámky

Prvý diel seriálu o varení vznikol v spolupráci s redakciou Slovak Spectator a Dánskou ambasádou na Slovensku.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.