reklama

Dánsko: Studený zemiakový šalát (kartoffelsalat)

Pridal/a Medzinárodná kuchyňa dňa 04. 10. 2012 - 15:25 - Recepty Medzinárodná kuchyňa
Dánsko: Studený zemiakový šalát (kartoffelsalat), Medzinárodná kuchyňa, recept, Medzinárodná kuchyňa

reklama

Dáni poznajú zemiakový šalát, ktorý sa veľmi podobá tomu slovenskému. Zdá sa, že v Dánsku, by Slovák s jedlom problém nemal.

Ingrediencie
1 kilogram zemiak
1 kus cibuľa
2 decilitre kyslá smotana
2 polievkové lyžice majonéza
2 čajové lyžičky karí
1 čajová lyžička cukor
1⁄2 deciliter pažítka
1 štipka soľ
1 štipka čierne korenie
1 kus paradajka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky ošúpeme, nakrájame ich na väčšie kúsky a jemne povaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky opláchneme pod studenou vodou a necháme vychladnúť.

Z nastrúhanej cibule, kyslej smotany, majonézy, kari korenia, cukru a ¾ pažítky pripravíme omáčku, ktorú dochutíme soľou a korením. Omáčku jemne vylejeme na vychladnuté zemiaky.

Zemiakový šalát dáme do misky, a ozdobíme pokrájanými paradajkami alebo cherry paradajkami a zvyškom pažítky. Na efekt môžme šalát prizdobiť lístkami bazalky.

 

Ďalšie recepty z dánskej kuchyne:

Marinovaný uhorkový šalát (agurkesalat)

Mäsové guličky (frikadeller)

Kefírová polievka (koldskål) so sladkými suchármi (kammerjunker)

Varíme s diplomatom.

Doplňujúce poznámky

Prvý diel seriálu o varení vznikol v spolupráci s redakciou Slovak Spectator a Dánskou ambasádou na Slovensku.

Výnos
4 Misa
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama