reklama

Nebo v ústach

Pridal/a Heja dňa 04. 02. 2010 - 08:32 - Recepty Heja
obrázok k receptu

reklama

Veľmi dobrý dezert.

Ingrediencie
Cesto:
8 kusov vajce
19 dekagramov práškový cukor
250 gramov Palmarin
12 dekagramov kokos
2 polievkové lyžice orechy
2 polievkové lyžice kakao
10 dekagramov polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
Plnka:
10 dekagramov kryštálový cukor
4 decilitre mlieko
2 kusov žĺtok
1 balík vanilkový puding
250 gramov maslo
250 gramov marhuľový džem
Poleva:
20 dekagramov biela čokoláda na varenie
6 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

žĺtky vymiešať s cukrom a palmarínom a postupne pridáme ostatné suroviny a nakoniec jemne primiešame sneh .upečieme na plechu vyloženom papierom. Plnka:cukor upalíme na karamel a zalejeme 2dcl mlieka .keď sa karamel rozpustí prilejeme zvyšné mlieko do korého sme primiešali 2 žĺtky a vanil.puding .Uvaríme kašu.Necháme vychladnúť a primiešame vyšľahané máslo s trochou praš.cukru .Koláč potrieme džemom dáme plnku a polejeme čokoládou.

Z 2 tretín surovín som to robila do tortovej formy ,Vyzdobila som to s marcipánovým ovocím To vnučke k meninám a na Valentína si to môžeme vyzdobiť čokoládovými srdiečkami

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

fidorka, Št, 04. 02. 2010 - 13:30

No toto je zase úplne iný recept,ako mám ja.Ja mám miesené cesto,na jednom pláte sa pečú skaramelizované orechy a varí sa krém z múky,pomedzi pláty.

Heja, Št, 04. 02. 2010 - 13:36

tak napíš aj tvoj ,vyskúšam ale na Valentína nie. je koniec fašangov a tak skúsim tie fány a ešte raz urobím aduš šišky tak som si ich pomenovala

fidorka, Št, 04. 02. 2010 - 21:10

Už som ho napísala Mrkám Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama