Čokoládová šarlota

Popis

Taká malá nepečená rýchlovka, prudko jedlá. ;)

Čokoládová šarlota - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

1balíkdlhé píškóty - veľké balenie, hrubšie
Čokoládové mousse
200gramovhorka cokolada
500millilitrovsmotana na šľahanie
250gramovmascarpone (šľahačka)
3kusyplátky želatíny
1kusvanilkový cukor
Smotanová náplň
500millilitrovkyslá smotana
1kusvanilkový cukor
3kusyplátky želatíny
Dokončenie
1čajová lyžičkainstantná káva
čokoláda, ovocie na zdobenie

Inštrukcie

Príprava:

Uvaríme kávu. Piškóty zrežeme tak, aby nám trochu presahovali tortovú formu (moja mala priemer cca 20 cm) Odporúčam kúpiť robustnejšie piškóty, aby po zrezaní, reznou stranou dole, stáli po obvode formy, ja som maturovala, lebo moje boli tenké a labilné. 

Piškóty veľmi krátko namočíme do kávy vnútornou stranou, a ukladáme po vnútornom obvode okrúhlej formy. Dno formy vystelieme tiež namáčanými piškotami, opäť vnútornú stranu krátko namočíme. Môžeme použiť odrezky,a lebo nakombinovať aj aj.

Čokoládová náplň:

Zohrejeme 150 ml smotany na šľahanie k varu a zalejeme ňou nalámanu čokoládu. Necháme chvíľu postáť a dôkladne premiešame. Ak by sa nerozpustila všetka čokoláda, krátko zohrojeme vo vodnom kúpeli.

Vyšľaháme mascarpone so zvyšnou šľahačkou a vanilkovým cukrom.

Plátky želatiny namočíme v troške vody na cca 10 minút.  Plátky želatiny, krátko zohrejeme, nevaríme, len do rozpustenia. Pridáme k nej zo 2 lyžice smotanovej, premiešame  a vlejeme do k ostatnej hmote.

Čokoládu zmiešame so smotanovou hmotou. A vylejeme ju do formy na rozložené piškóty. Ak by vám piškóty ešte padali, tak ich môžete po častiach "podoprieť" náplňou. Môžeme na polovicu náplne ešte pridať vrstvu piškót, namočených v káve. Prelejeme zvyšnú hmotu a dáme schladiť aspoň na dve hodiny do chladničky.

Smotanová náplň:

Kyslú smotanu zľahka premiešame s vanilkovým cukrom a zahustíme plátkami želatiny, rovnako ako pri čokoládovej náplni. Rozotrieme na stuhnutú čokoládovú náplň. Môžete pod ňu dať ďalšiu vrstvu piškót. Potom bude vašašarlota trošku vyššia.

Postup: 

Čokoládová šarlota - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok