
balalajka
Absolútna bleskovka pomedzi vianočné pečenie. Námaha: minimálna Výsledok: vysoký efekt, Chuť: perfektná.
150 | millilitrov | kondenzované mlieko sladené |
40 | gramov | kakao |
60 | gramov | čokoláda 52% |
1 | čajová lyžička | kokosový olej |
Absolútna rýchlovka. Dlhšie budete umývať riad, ako sa zapodievať prípravou.
Použila som kondenzované mlieko z tubičky. Také to, čo decká cucajú miesto olovrantu, keď idú zo školy.
Dáme do misky vhodnej do miskrovlnky a zohrejeme asi 20 sekúnd. Mlieko zostane tekutejšie. Postupne preosievame kakao a pridávame, pokaždé dobre vymiešame. Ku koncu to pôjde ťažšie. Na dosku si dáme sáčok, alebo potravinársku fóliu. Poprášime si kakom cca 1-2 polievkové lyžice. Z misky masu premiestnime na kakaom posypanú plochu a obalím ju celú zľahka, vytvarujeme do kvádra. Fóliu uzavrieme do balíčka a dáme do chladničky na minimálne hodinku.
Po hodinky vyberieme, rovnomerne nakrájame nožom na cesto a vytvarujeme. Ja som použila ešte formičky na ľad, kde som poriadne pokakaovené kúsky natlačila a vyklepla. Alebo môžete guľka guličky. S hmotou sa veľmi dobre pracuje, len treba fakt dbať, aby bol povrch kakaový. Znovu dáme chladiť, tentokrát do mrazničky na hodinku.
Urobíme si nad parou čokoládovú polevu: čokoládu a kokosový tuk po rozpustení vymiešame.
A už len polievame truffle čokoládkou.
Kto ľúbi a má odvahu popráši chilli.
V tom linku odkiaľ to je, tak je ešte jeden podobný postup - tam je na 100gr mlieka 50gr kakaa. Ja vážne netuším, ako to chcú dokázať. Ale mám kúpené to sladené mlieko v tube, asi skúsim
Keď som obaľovala, tak sa netopili až tak, ale skladujem v chladničke. Toľko, čo zmizli z tanierika boli kompaktné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teraz pozerám, však ako kompaktné ich v tejto fáze určite podrží čokoláda. ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Testnuté . Čosi cez 2 hodiny z chladničky a pohoda jahoda. Držali pokope presne tak, akoby boli vytiahnuté pred chvíľou. Dávam ich do košíčkov na bombóny, nech sa nelepia zospodu pre istotu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nádhera,
kombinácie s kondenzovaným mliekom milujem. Zväčša spájam s čokoládou, len s kakaom som ešte neskúšala, bude to dostatočne tuhé aj bez chladničky?