reklama

Jednoduché truffle z kondenzovaného mlieka

Pridal/a balalajka dňa 02. 12. 2019 - 06:46 - Recepty balalajka
Jednoduché truffle z kondenzovaného mlieka, Nepečené zákusky, recept, balalajka

balalajka


reklama

Absolútna bleskovka pomedzi vianočné pečenie. Námaha: minimálna Výsledok: vysoký efekt, Chuť: perfektná.

Ingrediencie
150 millilitrov kondenzované mlieko sladené
40 gramov kakao
60 gramov čokoláda 52%
1 čajová lyžička kokosový olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Absolútna rýchlovka. Dlhšie budete umývať riad, ako sa zapodievať prípravou.

Použila som kondenzované mlieko z tubičky. Také to, čo decká cucajú miesto olovrantu, keď idú zo školy.

Dáme do misky vhodnej do miskrovlnky a zohrejeme asi 20 sekúnd. Mlieko zostane tekutejšie. Postupne preosievame kakao a pridávame, pokaždé dobre vymiešame. Ku koncu to pôjde ťažšie. Na dosku si dáme sáčok, alebo potravinársku fóliu. Poprášime si kakom cca 1-2 polievkové lyžice. Z misky masu premiestnime na kakaom posypanú plochu a obalím ju celú zľahka, vytvarujeme do kvádra. Fóliu uzavrieme do balíčka a dáme do chladničky na minimálne hodinku.

Po hodinky vyberieme, rovnomerne nakrájame nožom na cesto a vytvarujeme. Ja som použila ešte formičky na ľad, kde som poriadne pokakaovené kúsky natlačila a vyklepla. Alebo môžete guľka guličky. S hmotou sa veľmi dobre pracuje, len treba fakt dbať, aby bol povrch kakaový.  Znovu dáme chladiť, tentokrát do mrazničky na hodinku.

Urobíme si nad parou čokoládovú polevu: čokoládu a kokosový tuk po rozpustení vymiešame.

A už len polievame truffle čokoládkou.

Kto ľúbi a má odvahu popráši chilli.

Výnos
16 ks
Celkový čas
2 hod, 5 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

Kamila, Po, 02. 12. 2019 - 11:46

Nádhera, Áno kombinácie s kondenzovaným mliekom milujem. Zväčša spájam s čokoládou, len s kakaom som ešte neskúšala, bude to dostatočne tuhé aj bez chladničky?

balalajka, Po, 02. 12. 2019 - 12:03

V tom linku odkiaľ to je, tak je ešte jeden podobný postup - tam je na 100gr mlieka 50gr kakaa. Ja vážne netuším, ako to chcú dokázať. Ale mám kúpené to sladené mlieko v tube, asi skúsim Chichocem sa

Keď som obaľovala, tak sa netopili až tak, ale skladujem v chladničke. Toľko, čo zmizli z tanierika boli kompaktné Úsmev

Kamila, Po, 02. 12. 2019 - 12:11

Teraz pozerám, však ako kompaktné ich v tejto fáze určite podrží čokoláda. ;)

balalajka, Ut, 03. 12. 2019 - 06:12

Testnuté Mrkám. Čosi cez 2 hodiny z chladničky a pohoda jahoda. Držali pokope presne tak, akoby boli vytiahnuté pred chvíľou. Dávam ich do košíčkov na bombóny, nech sa nelepia zospodu pre istotu.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama