
Kamila | Nepečený čokoládový koláč
Recept s fotopostupom na jednoduchý koláčik pre všetkých milovníkov čokolády, bez múky a pridaného cukru. Korpus môžete aj upiecť, ja som nepiekla.
Korpus: | ||
3⁄4 | hrnček | orechy |
3⁄4 | hrnček | bezlepkové ovsené vločky |
2 | polievkové lyžice | med |
60 | gramov | maslo |
Čokoládová náplň: | ||
300 | gramov | horká čokoláda |
300 | millilitrov | šľahačková smotana |
Čokoládová náplň - ganache: Smotanu zohrejeme a do horúcej nalámeme čokoládu. Miešame kým sa všetka nerozpustí a dostaneme hladký krém. Necháme vychladnúť.
Korpus: Orechy a ovsené vločky (alebo sušienky) zomelieme, alebo nasekáme najemno v mixéri. Primiešame zmäknuté (roztopené) maslo a med. Hmotu dôkladne premiešame a dáme aspoň na hodinku do chladničky. Ak ste pridali len zmäknuté maslo, možno ani netreba dávať do chladu. Hmotu na korpus roztlačíme na dno okrúhlej formy, najlepšie s vyberateľným dnom, musím si takú kúpiť. V tejto fáze môžete dať korpus upiecť na cca 15 minút pri teplote cca 180°C, ja som nepiekla, chutný bol aj tak, len z tej mojej formy sa ťažšie vyberal.
Na korpus (ak ste ho piekli tak vychladený) vylejeme vychladený krém, stačí izbová teplota, a koláč dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pár hodín, najlepšie cez noc

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty