
úžasné makké perníčky
50 | dekagramov | hladká múka špeciál |
25 | dekagramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | perníkové korenie |
1 | polievková lyžica | kakao |
15 | dekagramov | Palmarin |
3 | polievkové lyžice | med |
3 | kusov | vajce |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Z múky, práškového cukru, sódy bikarbóny, perníkového korenia, kakaa a palmarínu v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky. K tomu pridáme med a vajcia.
Dáme všetko dokopy , spracujeme cesto na bochník (cesto sa bude lepiť od medu a vajec) , zľahka posypeme hl múkou a v chlade prikryté potravinovou fóliou necháme odležať 24 hod. Vyvaľkáme ho na hrúbku 4-5 mm, dobre podsypeme múkou lebo sa lepí a vykrajujeme formičkami. Pečieme na papieri na pečenie v mierne teplej rúre. Nesmieme pripáliť, lebo nebudú makke, ale chrumkavé. Ešte horúce potrieme stetcom s rozšľahaným celým vajíčkom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty