Popis
Výborný ovocný pohár. Ovocie môžete dať akékoľvek čerstvé, kompótované, mrazené

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
1⁄2 | liter | mlieka |
1 1⁄2 | kus | zlatého klasu |
3 | kusy | žĺtka |
2 | polievkové lyžice | kryštálového cukru |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | červené želé |
3 | polievkové lyžice | cukru |
500 | gramov | ovocia (mrazené, čerstvé, kompót) |
Inštrukcie
Mrazené ovocie rozmrazíme a aj so šťavou, dáme variť. Môžeme ešte pridať vodu, zahustíme s červeným želé podľa návodu. Svoje ríbezle som varila trochu dlhšie ako som chcela. Ak použijeme akýkoľvek kompót (napr. broskyne), odkvapkané ovocie dáme do pohárov a šťavu z kompótu zahustíme pomocou želé a zalejeme kompót. Môžeme použiť aj čerstvé ovocie bez akejkoľvek úpravy, nakrájané jahody, maliny, čučoriedky ..., pridať piškóty.
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Hneď po davarení doň vmiešame žltka a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku a primiešame k vychladnutému pudingu. Zdobiace vrecko naplníme krémom a plním e poháre. Vrch môžeme ozdobiť čokoládovými hoblinami, ovocím, prípadne ešte šľahačkou.
Poznámky
Potrebovala som spotrebovať minuloročné mrazené ríbezle, výsledok bol fantastický.
Postup:











- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Kami z teba sa stava profik


S fotením je to kus lepšie vo varení mám ešte veľké rezervy.