
Spomenua som si na zemiakové knedličky od mojej babičky tak šup s nimi do polievky. sú mäkučké, nadýchané a v akej koľvek zeleninovej polievke výýýborné.
1 | kus | mrkva |
1 | kus | petržlen |
1 | kus | šalotka |
200 | gramov | hliva ustricová |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | polievková lyžica | maslo |
3 | kusov | zemiak |
1 | plátok | maslo |
1 | kus | žĺtok |
50 | gramov | krupica |
soľ | ||
petržlenová vňať | ||
muškátový oriešok | ||
mleté korenie |
Zeleninu si očistíme a nakrájame. Šalotku na drobno dáme restovať na olej a maslo, mrkvu a petržlen na kolieska, hlivu potrháme na menšie kúsky.
K šalotke pridáme mrkvu a petržlen, restujeme kým pustia šťavu ( mrkva nám to pekne zafarbí ), pridáme hlivu a ešte chvíľku podusíme. Zalejeme vodou, osolíme a varíme do zmäknutia zeleniny.
Medzitým si pripravíme knedličky - zemiaky očistíme a uvareíme v osolenej vode do mäkka. Scedíme, pridáme maslo a popučíme na pyré, trochu necháme vychadnúť, pridáme žĺtko, krupicu (použila som špaldovú), pridáme trochu petržlenovej vňate, nastrúhaný muškátový oriešok a podľa chuti dosolíme.
Tvarujeme malé guličky asi ako vlašský orech. Keď je zelenina uvarená dáme do polievky knedličky a varíme ešte 4-5 min. Polievku dochutíme podľa svojej chuti.
Ďalšie recepty
Tiež tak alebo ešte pečeňové a zo strúhanky. Na tieto som pozabudla a sú výborné, ľahučké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Taktiež knedličky ma zaujali. Vyskúšam asi celú polievočku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tie knedličky vyzerajú veľmi zaujímavo, to niekedy vyskúšam. Také som ešte nerobila, vždy iba krupicové.