Kapustnica s mletým mäsom

Popis

Kapusta v súdku je konečne správne vykvasená, tak sezóna jedál z kyslej kapusty môže začať. Na začiatok niečo jednoduhé a rýchle.

Kapustnica s mletým mäsom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

500gramovmlete mäso
500gramovkyslá kapusta
1kuscibuľa
50gramovsušené huby
3kusyzemiaky
1kusklobása

Inštrukcie

Na oleji speníme cibuľu. Pridáme mleté mäso a opekáme za stáleho miešania, kým sa mäso neoddeľuje od seba. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, sušené huby namočené vo vode, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú. Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky, klobásu na kolieska. Vložíme do polievky a povaríme ešte asi 10 minút.

 

Ak k polievke podávame chlebík alebo iné pečivo, kapustnica stačí aj ako hlavné jedlo.

Poznámky

Domácu kyslú kapustu sa snažím príliš tepelne neupravovať. Chutí nám, keď ešte trochu chrumká. Kto nemá takú kapustu rád, môže prirodzene kapustu variť dlhšie. Len pozor, skôr ako pridáte kyslú kapustu do hrnca, zemiaky by mali byť uvarené, lebo v opačnom prípade zmäknú len veľmi ťažko.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.