
dasa_ | Kapustnica s mletým mäsom
Kapusta v súdku je konečne správne vykvasená, tak sezóna jedál z kyslej kapusty môže začať. Na začiatok niečo jednoduhé a rýchle.
Ingrediencie
500 | gramov | mleté mäso |
500 | gramov | kyslá kapusta |
1 | kus | cibuľa |
50 | gramov | sušené huby |
3 | kusov | zemiak |
1 | kus | klobása |
Postup
Na oleji speníme cibuľu. Pridáme mleté mäso a opekáme za stáleho miešania, kým sa mäso neoddeľuje od seba.
Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, sušené huby namočené vo vode, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú.
Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky, klobásu na kolieska. Vložíme do polievky a povaríme ešte asi 10 minút.
Ak k polievke podávame chlebík alebo iné pečivo, kapustnica stačí aj ako hlavné jedlo.
Domácu kyslú kapustu sa snažím príliš tepelne neupravovať. Chutí nám, keď ešte trochu chrumká. Kto nemá takú kapustu rád, môže prirodzene kapustu variť dlhšie. Len pozor, skôr ako pridáte kyslú kapustu do hrnca, zemiaky by mali byť uvarené, lebo v opačnom prípade zmäknú len veľmi ťažko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.