Kapusta v súdku je konečne správne vykvasená, tak sezóna jedál z kyslej kapusty môže začať. Na začiatok niečo jednoduhé a rýchle.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | mleté mäso |
500 | gramov | kyslá kapusta |
1 | kus | cibuľa |
50 | gramov | sušené huby |
3 | kusy | zemiak |
1 | kus | klobása |
Inštrukcie
Na oleji speníme cibuľu. Pridáme mleté mäso a opekáme za stáleho miešania, kým sa mäso neoddeľuje od seba. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, sušené huby namočené vo vode, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú. Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky, klobásu na kolieska. Vložíme do polievky a povaríme ešte asi 10 minút.
Ak k polievke podávame chlebík alebo iné pečivo, kapustnica stačí aj ako hlavné jedlo.
Poznámky
Domácu kyslú kapustu sa snažím príliš tepelne neupravovať. Chutí nám, keď ešte trochu chrumká. Kto nemá takú kapustu rád, môže prirodzene kapustu variť dlhšie. Len pozor, skôr ako pridáte kyslú kapustu do hrnca, zemiaky by mali byť uvarené, lebo v opačnom prípade zmäknú len veľmi ťažko.