Reďkovkový krém

Popis

Áno, áno, možno sa čudujete nad farbou... Je to polievka z reďkovkových listov. Špenát, mangold, šalát, žihľava... to sme zvyknuté používať aj na polievku, ale ostatné listy vyhadzujeme, prípadne dáme "zajačikom". Pritom sa listy z reďkovky či kalerábu dajú použiť a obsahujú veľa vitamínov,  hlavne železa. 

Reďkovkový krém - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

2zväzkylisty redkovky
2kusyzemiaky stredne veľké
1litervývar, prípadne osolená voda
1plátokmasla (tak 1 cm)
1decilitersmotana

Inštrukcie

Reďkovkové listy umyjeme a vysušíme. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, dáme variť kým nezmäknú.

Listy nakrájame a restujeme na masle asi 5 min. Ja som pridala aj 4 ks reďkovky nakrájanej na kolieska.

Restované listy pridáme k vývaru so zemiakmi, ponorným mixérom rozmixujeme na hladký krém.

Pridáme smotanu a necháme prevrieť. Podľa chuti osolíme. Ja som nastrúhala trošku muškátového orieška.

Na tanier som pridala kyslú smotanu a čerstvú reďkovku.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok