
Slavka K | Cesnakovo-šampiňónové cestovin
Výborný cestovinový obed s hubami. Použila som fusilli.
250 | gramov | cestoviny |
250 | gramov | šampiňóny |
2 | kusov | šalotka |
5 | strúčiky | cesnak |
3 | polievkové lyžice | paradajkový pretlak |
1 | čajová lyžička | rozmarín |
1⁄4 | hrnček | červené víno |
trocha | petržlenová vňať | |
1⁄2 | hrnček | strúhaný parmezán |
trocha | mleté čierne korenie | |
soľ |
Cestoviny uvaríme v slanej vode, al dente, čas podľa návodu na obale. Pred scedením cestovín, odoberte 1 šálku vody, v ktorej sa cestoviny varili, na neskôr.
Hubová omáčka: Na veľkej panvici na troche olivového oleja (cca 1/3 šálky) a 1 cca polievkovej lyžici masla, opečieme nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané šampiňóny (prípadne doplníme aj sušenými), premiešame. Pridáme soľ, trochu čierneho korenia a trochu rozmarínu.
Keď huby pustia šťavu a získajú farbu, pridáme paradajkový pretlak, víno a asi 1/2 šálky vody z varenia cestovín. Varíme na strednom ohni asi 4 minúty a omáčka je hotová!
Cestoviny zmiešame so šampiňóny na veľkej panvici. Dobre premiešame. Nastrúhame trochu parmezánu, pridáme nakrájaný petržlen a nasekané vlašské orechy.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty