
verika92 | Vyprážané bryndzové pirohy
Recept s fotopostupom na fantastické zemiakové pirohy s bryndzovou náplňou. Pirohy úplne inej chute.
400 | gramov | zemiaky |
150 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | kačacia masť |
trocha | soľ | |
Plnka: | ||
200 | gramov | bryndza |
2 | kusov | zemiaky |
1 | kus | cibuľa |
trocha | slanina | |
trocha | kôpor |
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté ich najemno nastrúhame na dosku. Pridáme múku, vajíčko, tuk, trochu soli a vypracujeme cesto.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenko, vykrojíme kolieska, na každé dáme lyžičku plnky, cesto preložíme a spojíme pomocou vidličky. Alebo použijeme formičku na pirohy.
Plnka: Na slaninke opražíme najemno pokrájanú cibuľu, zmes pridáme do bryndze, pridáme aj na jemno postrúhané uvarené zemiaky a kôpor.
Pirohy vyprážame vo väčšom množstve tuku do zlatista z oboch strán. Vyberieme dierkovanou naberačkou na obrúsok.
Podávame s dresingom: kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, pažítka.

verika92

verika92

verika92

verika92

verika92
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty