
Alica7 | Kura na paprike
Chutný perkelt sa haluškami, poteší nielen k nedeľnému obedu.
5 | kusov | kuracie horné stehná |
40 | gramov | olej |
20 | gramov | hladká múka |
4 | gramov | soľ |
4 | kusov | bobkový list |
2 | čajové lyžičky | mletá červená paprika |
2 | polievkové lyžice | červená omáčka typu kečup |
Halušky: | ||
400 | gramov | polohrubá múka |
300 | gramov | mleko |
2 | kusov | vajce veľ.M |
8 | gramov | soľ |
Mäso /bez kože/ pokrájame, opečieme na oleji, pridáme soľ, papriku, asi 3 dcl vodu a bobkový list, prikryté dusíme do mäkka.
Pridáme omáčku, v 2 dcl vode rozmiešanú múku a prevaríme, ak je omáčka hustá, pridáme vodu.
Podávame s haluškami.
Halušky: Zmiešame múku a soľ, pridáme mlieko a vajce, vymiešame cesto, necháme asi 10 minút postáť, cesto zhustne. Ak je veľmi husté pridáme mlieko podľa potreby.
V hrnci varíme vodu, do vriacej pretláčame cesto cez haluškár, varíme asi 4 - 5 minút /podľa veľkosti halušiek/, uvarené precedíme cez sitko. Horúce halušky zmiešame s trochou oleja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty