
dasa_ | Kuracia pečeň na cibuľke
Kuracie pečene sú skvelým zdrojom bielkovín, železa a vitamínu A. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. Stačí 20 minút a rýchly a výživný obed alebo večera je na stole.
400 | gramov | kuracie pečienky |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | horčica |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | polievková lyžica | maslo |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Pečienky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu nakrájame na kocky.
Na panvici rozpustíme maslo s olejom, pridáme cibuľu a restujeme.
Keď cibuľa začne hnednúť, pridáme pečienky.
Prudko opečieme, až pečienky zbelejú. Pridáme horčicu podľa vlastného výberu (ja kremžskú), zalejeme asi pol pohárom vody, premiešame a prikryté dusíme.
Stačí dusiť krátko. Po 10 minútach jeden kúsok vyberieme a rozrežeme. Podľa toho, ako veľmi chceme mať pečienky prepečené buď ešte nejaké minúty pridáme alebo končíme.
Solíme až teraz a zároveň pridáme podľa chuti aj mleté čierne korenie.
Podávame buď s chlebom alebo ryžou a zeleninovým šalátom.
Prečo pripravovať kuracie pečienky?
Sú bohaté na železo – podporuje tvorbu červených krviniek.
Obsahujú veľa vitamínu A – dôležitý pre zdravie očí a imunitu.
Ich príprava je rýchla – zachováva dôležité živiny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty