
Martuška 123 | Marinované kuracie prsia
Chutný a jednoduchý obed z kuracích pŕs. Až na dobu marinovania je to ozaj rýchlovka.
500 | gramov | kuracie prsia |
Marináda: | ||
2 | kusov | vajce |
4 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | čajová lyžička | soľ |
korenie |
Kuracie prsia umyjeme, prerežeme, aby sme ich mali tenšie. Okraje môžeme narezať, aby sa mäso pri pečení nekrútilo.
V miske krátko vidličkou prešľaháme vajíčka, pridáme pretlačený cesnak, horčicu, škrob, soľ, korenie podľa chuti a premiešame.
Každý kúsok mäsa z oboch strán namočíme do marinády. Preložíme do misky, nalejeme na mäso zvyšnú marinádu, ak ostala. Prikryjeme a dáme do chladničky na 12 hodín. Ideálne na noc.
Na troche oleja z obidvoch strán mäso opečieme. Podávame s varenými zemiakmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty